var det bättre förr?

08.11.2017 kl. 10:59

I dag är allt så tillgängligt. Alla händelser i världen når en på några sekunder och det finns ingen chans att man kan gå omkring i ovisshet om vad som händer omkring en. Det känns som om jag bara läser dåliga nyheter varje dag. Skjutningar i kyrkor, överkörningar, knivhuggningar, sjukdomar, krig, svält och sorg. Bara sorg hela tiden. 

Grejen är ju att allt detta har väl hänt i alla tider - men det var inte lika lätt att få information om det direkt. Man fick vänta tills nyheterna via radio, tv och i tidningen nästa dag. Kan säga att det som verkligen var bättre förr var att man inte visste om allting genast. Man kunde leva naivt nån dag iallafall och när man väl läste om det så kändes det så långt ifrån. Var det inte bättre att inte veta än att hela tiden bli ledsen?

Hur påverkar alla dåliga nyheter er? För mig är det inte roligt att läsa nyheter mera. För som sagt är det fler dåliga än bra. Men man kan ju inte gömma sig heller och visst är det bra att hålla sig uppdaterad - fast det inte alltid är så kiva. 

Samma gäller på FB. Folk delar tragiska klipp om sjuka barn, utrotningshotade djur, utsatta människor i hela världen. Det är bra att det uppmärksammas, för det är verkligheten, och att de når folk på ett snabbt och bättre sätt. För sociala medier är ett kraftfullt verktyg, absolut! Men det gör mig ledsen att jag inte ens lite kan hjälpa alla i mitt flöde. Känns som alla är ledsna hela tiden. Vet ni vad jag menar? Känns inte som ett emoji-hjärta eller en kommentar hjälper. 

Vad kan jag göra som liten människa för att hjälpa världen hålla humöret uppe?

 

 

 

 

sofia

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com