en måndag i filosofias liv

13.11.2017 kl. 16:49

Dagens soundtrack: Ed Sheeran - Dive


 

06.30 - Första tanken är: Vad i helvete. Var är jag. Vem är det här? Okej, varför ringer min klockan nu? Aijo, du ska till Helsingfors. Snooze. 

06.45 - Knycker mig av alarmet igen. Stiger motvilligt upp och fixar mig i skick. Tänkte lägga foundation och grejer, men insåg att inget i världen hjälper ett svullet måndagsfejs. Som vanligt är jag klar 10 minuter för tidigt klar. Lägger ner mig en stund igen.

07.10 - Muttrar hejdå till honom och går sakta mot tåget samtidigt som jag läääängtar efter en kopp kaffe. Hittar min plats och äter mina geggiga overnightoats jag lagat kvällen innan och somnar efter 5 minuter. Inget kaffe. Vaknar med jämna mellanrum vid varje stop. 

09.30 - Vaknade av att tåget meddelar HÖGT att vi är i Helsingfors. Någon konstig holländsk låt snurrar på spotify. Vad händer? Var är jag? Vart ska jag? Steg ut från tåget, köpte en kaffe och steg på spåran mot dagens praktikplats. Känner mig ganska cool och van i stan. Fick senare panik när chaffisen skriker att alla ska stiga av, helt på fel hållplats. Tydligen ska vi stiga på nästa spåra. Dit for min coolhet. Men hitta fram!

10.00 - Träffade mamma ett varv, mötte upp min handledare och där for vi på möte!

15.15 - Praktikdagen slut - hoppa coolt på spåran igen och bokade tågbiljett på samma gång. Varför går det inte att välja plats via kartan på VR appen? Fick en gångplats och hamnar åka baklänges. Fun.

15.45 - Försökte hitta nånting att ta med och äta på tåget. Köpte en svettig smörgås och en grön smoothie. Balans! Är ju hemma först sent och dör om jag inte äter minst var tredje timme. 

16.10 - Tåget startar och tydligen är det ett expresståg som skippar Karis och far direkt till Åbo. Score! Ser också ut som om jag får sitta ensam!

16.20 - "Snälla ingen breved mig från Böle, snälla ingen breved mig från Böle..snälla..fan." Stiger snällt upp och släpper in min resekompis. 

17.02 - En timme kvar i tåget. Jag mår lite illa, har Skäringer & Mannheimers nya poddavsnitt i öronen som bryter var 5 minut pga. bra tågnät och är hungrig igen. Funderar vad jag skall äta när jag kommer hem och vilket avsnitt av the O.C jag blev på igår. 

17.12 - Min röv har domnat bort och tror jag skall stiga upp efter en kopp kaffe. Because one can not drink too much! 


Detta var ett avsnitt av en dag i filosofias liv - timeline edition!

...zup.


 

Ta hand om varandra. Kom ihåg det!

Tänd ett ljus för den lilla som tragiskt togs bort i Borgå i morse. </3

 

 

sofia

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com