plötsligt händer det!

16.11.2017 kl. 11:57

Dagens soundtrack: Shawn Mendes - Treat You Better 

(till min praktikhandledare och för vår gemensamma kärlek till mr. Mendes)


 

Jag inledde ju detta år med inställningen att försöka göra något nytt varje månad. Jag vet att det är många av er som funderar och ligger sömnlösa över VAD HA FIA GJORT DÅ och har det hållit i sig? Håll i hattarna så skall jag berätta.  

I januari beslöt jag med en kompis att hålla 100 vita dagar. Alltså ingen alkohol tills mitten av april. Varför? Why not liksom. Kroppen kändes matt och äcklig – så den behövde en rensning. Men att vara utan alkohol är ju inget nytt jag gjorde precis. Det nya var att prata i en podcast! Var med i ett avsnitt med den Dynamiska Duon med Janet och Silje.  

Fick till födelsedagspresent i augusti 2015 att få fara och klättra med två kompisar. Tänkte väl att det var på tiden när de ändå skulle flytta från Åbo, så vi for och klättra på klättervägg i februari! Notera att jag har en hiskelig höjdskräck så det va ganska vemodigt till först. Men det var ju kul och hade en sån tusans träningsvärk i muskler jag inte visste att jag ens hade!  

Jag skulle egentligen vara med i radio för första gången i mars, men jag missade tåget. Så att jag missade ett tåg var en första för mig. Jag är ofta jävligt mycket i tid eller jätte jätte sen. Men aldrig med två minuters marginal. Så där stod jag förvånad. Men sen var jag på date på finska. Also a first – men också en last. Jag behöv nog ett gemensamt språk, fireworks och lite humor.  

I april var jag på provjobb till de röda färjorna och fick jobbet! Inte första gången jag jobbat som lekledare – men första gången jag arbetat på en båt. Kanske inte det smartaste draget då jag blir jätte sjösjuk men tur så gungar det inte så mycket mellan Åland och Svärrje. Kan också nämna att här tog mina 100 vita dagar slut och samma kväll jag for ut och fira fullt så träffade jag min favoritperson! (här finns gemensamt språk, fireworks och mycket konstig men också superbra humor)  

I maj hann jag äntligen med tåget till Böle och var med och fredagssnackade i radio X3M. Har varit en gång till i oktober och skall faktiskt vara med i morgon, fredag, också! Tror dock det blir sista gången eftersom mitt framtida jobb inte tillåter lediga förmiddagar. Allt gott har väl sitt slut ibland! 

Hela ”måste pröva något nytt” flöt lite bort på sommaren. Men kan lägga till att jag har hade aldrig disco-dabbat som Ville Viking förut så det var nog en helt ny grej! Missade också midsommarfirandet eftersom jag var på jobb med det var helt okej, vi hade midsommarstång och buffé ute på däck. Insåg också att det finns en hel annan art av människor på kryssningar! Hört grejer jag aldrig trodde jag sku få höra!

Jag insåg strax efter sommaren att vårens behov att måste göra något nytt varje månad var mest för att ha något att sträva mot. En distraktion från vardagen, något att göra. Något som gör mig intressant för mig själv och för andra. Det glömdes bort efter sommaren för att jag inte hade det behovet eller ens tid för det längre. Inser nu att jag gör nya saker hela tiden, men tänker inte på det på samma vis. Hör ju livet till!

Så vad har jag lärt mig av detta? Så fort man slutar jaga efter lycka så betyder det att man är lycklig. Lycklig i var man är, vem man är och vad man gör. Behovet att göra nya saker för att inte stanna upp försvann. Tänka sig, det enda jag behövde göra var att sluta tänka så mycket! Precis som min kaveri Sanna har sagt åt mig hela mitt liv.

Plötsligt händer det!

 

sofia
Kommentarer (1)
Sidu sidu va du lär dig!
M16.11.17 kl. 18:34

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com