love is like a rubik's cube..

21.11.2017 kl. 10:59

Dagens och all evighets soundtrack: QUEEN 


Hej allihopa och grattis - du överlevde helgen!

Även jag! Trots att det inte kändes som så för mig söndags, när jag satt på bussen till Helsingfors med mild krapula. Men jag överlevde och fick äntligen se Queen + Adam Lambert! Det var otroligt sjukt bra. Även om vi satt nästan bakom scenen och fast i taket. Lambert gjorde väldigt klart för alla att han vet att han verkligen inte är någon Freddy Mercury och att hans uppgift är att försöka hylla den legend som Freddy fortfarande är. Kan säga att han lyckades jävligt bra. 

Krapulan i onnibussen kom från lördags gulejet. Satt i en pub på kvällen efter förmiddagens vackra dop, pratade om allt och inget. Facebooks utveckling, bostäder, framtiden och konsten i att hitta den rätta.

Finns det en rätt typ för varje person eller många passliga? En av oss sa att kärlek är som en rubikskub. Man vrider och vänder på folket tills det till slut dyker upp någon som passar. En annan tror att det finns en soulmate för alla som en dag bara är där framför en. Vad tror ni?

Jag tror inte på att det finns en person, en själsfrände - the one för varje person. Men jag tror starkt på att det finns flera som passar bra för en vid just det skedet i livet. Personer som formar en till den person man är. Om man sen träffar den mest passande när man är 15, 28 eller 45 är frågan! I min släkt finns det par som aldrig behövat leta efter någon annan och funnit sin redan vid 15 års ålder. Sen finns det dem som träffat dem mycket senare i sitt liv eller haft flera under sin livstid. För det kan inte bara finnas en för precis alla, right? 

Alla människor man har i sitt liv bidrar med någonting. Jag har insett nu att de förhållanden jag haft har inte alls varit misslyckanden, för vem skulle jag vara nu utan dem? Även om det just då kändes som slöseri med tid. Men allt som händer måste hända för att någonting annat skal hända. Makear det sense? For most things to happen, something else has to happen first. 

Men hur vet man sen vem som är den mest passliga för en?

Jag tror inte på kärlek i första ögonkastet. Jag tror på attraktion i första ögonkastet. Kärlek mellan två personer växer med tiden man lär känna varandra. Men det är inte alltid logiskt. Det känns som om man ofta söker efter den perfekta som allt bara är som guld och gröna skogar direkt från början. Men om det är perfekt redan från början, hur kan man då utveckla och växa tillsammans? Men sen finns det de undantagspar som man ser att är menade för varandra från första början. Är de soul mates eller är det bara random?

Jag blir ändå lite tudelad ibland. Just nu känns det som om jag påriktigt har hittat hem hos någon. Betyder det att min rubikskub är färdig efter några försök och att jag hittat den rätta?

För jag tror inte på soulmates, egentligen. Men ändå känns det som jag har hittat den bästa för mig. Happiness and everything. Men såklart är jag lite skeptisk över att man kommer vara tillsammans med samma person för alltid, för livet händer - men jag tror och hoppas ju innerligt att det inte finns ett bäst före datum för oss. Tvåtusen år minst!

 

voi voi...crazy little thing called love.

 

 

 

sofia

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com