DAMMEN BRISTER

29.11.2017 kl. 17:09

Soundtrack: Lady Gaga - Til it happens to you

 


Idag brast dammen. Idag har tusentals finlandssvenska kvinnors röster blivit hörda och sedda. Kvinnor som inte vågat säga någonting före nu, med stöd av varandra. Kvinnor som varit med om sexuella övergrepp av alla de slag. Detta är större än störst. Nu tammifan skall det ske en förändring! Du, jag och vi. När jag säger vi - menar jag vi alla människor. 

Gå in på astra.fi och läs alla vittnesmål för att få en stor och behövlig realitycheck.

För att vara totalt ärlig så klarade inte jag av att läsa alla. Jag blev tvungen att avbryta. Jag blev illamående av hur så många har varit med om så vidriga saker. Men det hjälper inte att blunda och det är det sista vi skall göra. 


Senast i lördags tog en främmande man mig på reven utan nån som helst inbjudan - bara för att han hade lust och var full. För några veckor sedan fick jag ett "duger detta gumman?" som svar på ett sk. professionellt mail. Som jag skrev i mitt METOO inlägg - när ska detta ta slut? 

Vi måste våga säga nej. Våga göra en stor grej av det. Lära barn att deras kroppar är deras egna och ett nej är ett nej. Lär dem att respektera varandra som människor oavsett kön. Var en förebild för andra vuxna. Stå upp för den som inte kan.

Blunda inte - agera.

Det här är bara början.

 

O HUR DEN BRISTER!

sofia

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com