filosofia snackar STAR WARS.

13.12.2017 kl. 20:45

 


Star Wars. Episka Star Wars. Har man levt ens några år på jorden vet man vad det är. Man behöver inte ens har sett en enda film för att ens lite ha hum om vad det innebär. Hör till allmänbildningen I guess. Man bara vet vad Chewbacca har för ljud, vad en lightsaber är och att Luke & Leia är syskon with benefits (sort of - om det är en meme, it has to be true).

För ungefär exakt två år sedan kollade jag, med ena ögat, igenom alla filmer (eller de viktigaste enligt folk) i rätt ordning (om man frågar rätt nörd) - episode 3-5 och sen 1-3 - för att sedan vara behörig nog för att kolla The Force Awakens på bio. Ah, the things you did for pleasing others.

Anyway, jag blev inte ett SW fan från de orginala kultfilmerna. Vet inte om det var för att jag blev irriterad på Luke Skywalker eller för att jag inte riktigt orka följa med tillräckligt i själva handlingen. Ville ju bara se dom för att få det undan. Dock gillade jag musiken, alla cliffhangers och hur det aldrig blir som man tänkt sig. Det gör att man alltid vill se nästa. Smart drag av Lucce! Men jag blev inte SW frälst då ännu. 

Det jag märkte efter jag kollade The Force Awakens var att jag verkligen satt med ögonen uppspärrade hela filmen. Reagerade med varje händelse och skrattade åt dåliga skämt och punchlines. Hellurei Star Wars kan ju vara bra! Kanske det var för att kvaliteten var bättre eller så var den bara bra gjord. Blev ett stort fan av BB8 och Chewbacca. Men inte helt frälst ändå, I got over it efter nån dag. 

Ikväll blev jag med bjuden på Star Wars nya rulle The Last Jedi. Har inte riktigt längtat efter den men ville nog ändå se den, because why not. Tänker inte spoila destu mer än vad som redan visas i alla trailers - men kan säga det - den är skitbra! Jag satt med ögonen mer uppspärrade än för två år sen och skrattade ännu mer.

Det är någonting som gör att alla dåliga skämt, punchlines och plötsliga oförutsägbara händelser blir så spännande som annars, i andra liknande filmer, skulle vara lame. Det är alla små och stora detaljer som gör hela filmen så bra. Action, spänning, humor blandat med drama. Fast det bästa var ju de små söta fågelliknande Porgs. I WANT ONE!

(bild källa)

Jag vet att jag strider mot alla konstens SW regler då jag gillar de nya filmerna bättre och att jag inte bryr mig så mycket om de gamla. Men, I don't give a flying fork! Jag blev riktigt glad och varm i kroppen. Är det inte poängen med en ny filmupplevelse? Att den påverkar en? Tänkte väl så långt. 

Kan lägga på min önskelista en BB8 nyckelring och en Porg. Much appreciated!

 

Detta var ett nytt tema i bloggen jag kallar "Filosofia recenserar stuff". 

May the force be with you and other nerdy sayings. 

 

CheerZ. 

 

 

Sofia, I am

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com