vem sku' ha trott det?

18.12.2017 kl. 20:24

dagens soundtrack: we made it - busta rhymes ft. linkin park


Idag var det dimission. Idag har jag officiellt blivit klar socionom! Yay me och ett stort YAY till alla som blev och blir klara - fy fasiken vad bra vi är! Så stolt! Eftersom jag redan har jobbat i två veckor så kändes inte själva dimissionen sådär jätte super speciell, men ändå skönt att ha någonting konkret som bevis, för visst har vi jobbat hårt. För tre och ett halft år sen var denna dag så långt bort och ärligt sagt så trodde inte jag att jag var en person som skulle klara av att studera. Men titta så fel en kan ha!

Det som ändå var speciellt var att stå där tillsammans med mina klasskompisar. Vilket härligt gäng. Dessutom var alla fina rosor, kramar, likes, hjärtan och kommentarer jag fått så fina. Tack till alla och stort tack till mina föräldrar för lunchen och det super fina Efva Attling peace smycket! Så mycket kärlek på en dag. 


Men vad händer nu? Är det jobba tills vi dör nu? Det kommer kännas konstigt att inte ha jullov och återvända till skolan efter jul. Ska vi ha ansvar nu? Ska vi kunna arbeta och veta vad vi gör nu? Seriöst?

Scary shit.

Under mina två första veckor som "kompetent" barnträdgårdslärare har jag mest fokuserat på att komma in i systemet liksom. Helst av allt skulle jag vilja vet allt nu. Alla rutiner, känna alla barn, vara bäst och kunna allt som de andra kan. Men då skulle jag fuska. Behöver samla på mig erfarenhet först. Det krävs väl denna jobbiga, osäkra period för att lära sig ordenligt. Lame.

MEN, trivs gör jag - har ett jätte bra gäng och super härliga barn med mig - så bra är det och bättre blir det! 

 

Så skål för framtiden och skål för ett till yrke bakom örat. 

 

CHERRZ.

sofia
Kommentarer (1)
Stort grattis! :)
Marika18.12.17 kl. 22:01

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com