Tack och hej, tvåtusenochsjutton, du var ju helt okej!

27.12.2017 kl. 17:30

 

Det var den julen! Den kom, sågs och segrade. Julmaten sjönk och klapparna var superfina. Julmaten kom också upp igår i tåget men det kan också vara av juldagens gulej. 

För ett år sen ungefär skrev jag i ett inlägg:

Låt nästa år blir ett år utan större förväntningar. Men det får gärna kicka förra årets ass. Kräver inte så mycket. PLZ

Eftersom 2016 var ganska opp åt reven så kan jag gott säga att detta år verkligen kickade förra årets ass! Det har inte egentligen så mycket mer än med mig att göra. Jag la absolut upp inga orealistiska mål utan ville bara vara happy. Utan destu mer förväntningar. Visst har det varit stressigt och ganska trögt emellan åt - men det har inte varit omöjligt.  

Jag har rest, studerat klart, nytt jobb, köpte en ny hatt, nya bekantskaper, blivit och är riktigt kär, varit på många bra live konserter, pratat i radio, lärt mig säga nej och varit Ville Viking. 

Har även inte flyttat en enda gång, lärt mig åka buss i Åbo, sluta hacka ner på mig själv, blivit flexatarian (äter lite vad jag vill men oftast vegetarisk - fejkatarian kanske.) och blivit socionom. 

När jag tänker tillbaka på året som gått har jag bra en bra feelis. Förra året var 75% skit och 25% bra. Kan med gott samvete säga att detta år har nog vari 80/20. Vilket är helt fullkomligt normalt sku jag säga. 


Det sägs ju att så som en spenderar första dagen på nya året sätter prägel för hur resten av året ser ut. Tror väldigt stakt på detta. Av erfarenhet. GOD erfarenhet. 

Jag är inte säker om detta stämmer mera - för min första dag på detta år var ganska lame. Satt hemma för mig själv och kände mig ganska ensam. Men hela året blev ju bättre - så kanske det var för att jag var ensam? Det var dramafritt och inga bekymmer. Kanske det hela "så som du spenderar nyårsdagen är hur du spenderar hela året" bara är bullshit. Något att skylla det dåliga året på? Who knows!

All I know is, kärlek gör livet så mycket bättre. Men all sorts kärlek. Med kärlek från andra fann jag kärlek för mig själv och sen fann jag kärleken i en annan. Tänk att man måst vara riktigt i botten för att sen nå toppen. Det värsta är att det kan gå ner igen. Men det kan man inte tänka på! 

Men hoppas ni har haft ett trevligt 2017 och hoppas på ett bättre 2018! Ska skriva ett inlägg om vad som borde stanna kvar i 2017 som vi klarar oss bra utan. Som sexuella trakasserier och Gucci Gang. Men det nån annan dag!

CHERRZ! 

 

PS. Det jag verkligen önskar med 2018 är att det skulle ge mer än vad det tar. Ge vård till de som behöver. Att alla ska få vara friska. Det är vad jag önskar. 

 

 

 

 

 

Sofia

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com