satkärring in the making

06.01.2018 kl. 10:44

soundtrack of the day: alanis morisette - you oughta know


Ibland skulle det vara så otroligt skönt att vara en bitch, som bara säger fuck off till alla motgångar och till allt som inte går som jag vill. Det är inte negativt att vara en stark person som inte låter andra påverka ens åsikter. Ordet bitch har väl en negativ klang - men det är väl vad man blir. Det är så lamt att vara så medgörlig hela tiden och vilja vara folk till lags. Har jag lärt mig någonting i mitt liv - är det att folk som vågar säga till på skarpen kommer betydligt snabbare fram i världen. 

Istället för att säga okej, ingen fara, såklart jag kan vänta en vecka till på min lön, ja men visst kan du kila mig i kön om du har så bråttom och nej då, inte behöver jag den sista vinslurken.

Jag är sämst i världen på drama och konflikter. Helst av allt skulle jag leva till slut utan att har behövat strida en enda gång. Men det är somewhat omöjligt, undvika går ju, men de kommer att smyga fram på en förr eller senare. 

Jag sa upp mig från gymmet igår. FINALLY! tog bara 3 veckor. Har inte satt min fot inne där på hela december och mitt intresse för att styrketräna har försvunnit. Jag yogar hemma och rör mig utomhus just nu. Så istället för att betala 50 € i månaden så kan jag lika bra spara dom och göra nåt annat i motionsväg. Är det lätt att trava in och säga nej tack? Alla som har sett FRIENDS vet avsittet där Chandler skall quit the gym. It aint' easy! Men I did it. Skyllde på att jag har flyttat. Men det är medel man måste ta till! #sorrynotsorry

Hellre ha tre dubbelhakor än ett gym medlemskap right?

Jag undviker de mesta konflikter så gott det går. Istället för att ärligt säga "Jag håller inte med och tycker det borde vara på ett annat vis" eller så är jag tyst. Det värker i magen men är totalt värt det. För jag är sämst på att diskutera. Har aldrig bra saker att komma med och slutar oftast i fulgråt. 

Men har jag lärt mig nånting är det att tystnad leder ingenstans. Ingen kan ju förstå att man är sur eller ledsen om man är tyst och låtsas som ingenting. Den enda personen i världen som fattar sånt är mamma. Inte random människor i butiken, vänner, kollegor, pojkvänner eller receptionisten på gymmet. Ingen kan läsa ens tankar - men tammifan det skulle vara skönt. 

 

Så en utmaning att ta i 2018 är: VAR INTE KONFLIKTRÄDD.

Det sker ju ingen förändring om man inget säger. Det skall ju gå med lite vänlighet.

EMPOWERED - BITCHY - STRONG - but still HUMBLE

....in progress.

 

 

Men hur ska en göra? HELP. 

sofia
Kommentarer (1)
Kunde inte ha skrivit det bättre själv.. det där var (igen) som att läsa mina egna funderingar och juttun.. jag säger aldrig nej.. blir ofta överkörd.. utan att säga ett pip.. jag tar så otroligt mycket skit fast jag inte skulle behöva.. lixom SKÄRP DIG KVINNA!! Så i början på veckan gjorde jag en sak som JAG är sjukt stolt över.. som andra kanske ser som en fjuttig grej..

de behövde en på jobbet att skarva i med kvällstur.. i princip skulle jag ha kunnat.. men jag har redan sen jag började jobba i oktober tagit 2-3extra turer per vecka.. Jag satt och det vände sig i magen då jag i princip skulle ha kunnat jobba en 11h dag.. men som jag egentligen inte ville.. normalt skulle jag snabbt ha sagt "jo klart jag tar den" då de frågar.. så gissa om jag blev chockad då jag hörde orden "nej tyvärr" komma ur min mun.. ett steg i rätt riktning.. babysteps.. man måste inte alltid vara alla till lags.. man får för tusan säga nej!
Marika06.01.18 kl. 13:11

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com