hur svårt kan det vara?

14.01.2018 kl. 18:53

 

Tjena tjena mittbena!

Hoppas ni har haft ett kiva veckoslut, även om det har varit kallt och rent ut sagt bedrövligt väder. Har haft ett ganska så lugnt och chilligt med lite biljard på fredag och lördagsburgare igår. Nothing fancy, men en riktigt skön helg!

Igår berättade min kusin och hans sambo om deras resa till Thailand och om att resa 30h. Det värsta med att resa är ju allt väntande och speciellt allt väntande med folk som verkligen inte kan vänta som folk. Alla är i samma sits. Alla vill kliva ombord, kliva av eller ta sig från punkt A till punkt B. Men ändå har vissa mer bråttom än andra.

Det är otroligt enerverande när folk trängs, kilas eller drar i en för att slippa förbi. Detta fick mig att tänka på de otaliga gånger man måste vänta. Till krogen, till flyget, till toan, till kassa, ut från färjan, i bilen osv. Det finns alltid de som väntar tålmodigt och förstår att det inte går snabbare av att stressa, gnälla eller att skuffas. Sen finns det den typen av folk som gör just det. Folk som gör det ännu jobbigare att köa. Varför kan man inte bara stå där och vänta snällt? 

Vad tror de att ska hända? Att all trafik, all kö bara försvinner? Alla väjer åt sidan om man säger "SUUUCK flytta på ER"?. Visst kan jag medge att jag tänker på samma saker och önskade att det sku gå snabbare. Men jag säger inget. För why bother?

På juldagen var vi ut till lokala krogen och hamnade köa en lång stund för att slippa in. Som vanligt ryms det inte mer än tre-fyra pers gång då väktaren släpper in folk. Helt förståeligt! Där stod vi som vanliga snälla människor, prydligt i kö utan att ens lite trängas. Men ändå känner man ett tryck av junnun bakifrån som tror att om man skuffar tillräckligt så kanske vi alla ryms in genom dörren på samma gång! 

No. JUST NO. STAHHP.

Vet inte om det var brist på alkohol eller ålderskillnaden men jag tappade mina nerver, vände mig om, stirra ner dem med dagistantsblicken och svor högt: DE GÅR INT SNABBARE FAST NI SKUFFAR! SKÄRP ER. 

Där insåg jag att jag troligen har växt ifrån festen på juldagen, vilket känns ganska skönt. Börjat bli orolig ifall det inte sku hända mig liksom. 

Så vad om vi sku alla bara lära oss att stå snällt och vänta på vår tur som gemytliga medmänniskor. Deal? DEAL? Jag gör min del. Gör du?

 

CheerZ.

sofia
Kommentarer (1)
Gaaah, känner stressen när jag läser det här, dom här typen av människor är ju såååå jobbiga!! Får jag i nerverna brukar personerna som orsakat det också få höra vad jag tycker, så ja... Jag skulle nog också ha sagt det samma åt dem som pressade på bakifrån. :D har du förresten någonsin befunnit dig i en grupp med asiater? Kan inte rekommendera... :D
Q& Victoria14.01.18 kl. 21:51
Haha, jag har upplevt japanska turister på båten i somaras när jag reste på jobb. Huhhu. :D
17.01.18 18:12

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com