ME TIME, I NEED THE ME TIME

17.01.2018 kl. 17:15

dagens soundtrack: rag n' bone - skin


Hola hola muchahcos!

 

Hur har din onsdag börjat? Min började i panik när varken jag eller E hörde mina fem (!!) alarm i morse. Vaknade 06.47 och började 07.00. Flög ganska snabbt upp från sängen och var på plats 07.04. Ganska smidigt. 


Alla behöver vi egen tid. Vissa mera, vissa mindre - men alla mår vi bra att vara ensamma ibland. Jag har märkt att mitt behov för ensam tid har ökat sen jag börjat jobba på heltid. Bland folk. Massor av stora och små folk. Jag vill oftast inte se på folk varje dag efter jobbet, utan vill hem till min tysta och fridfulla lägenhet. Jag vet och förstår fullt att ni som har familj och barn inte har samma möjlighet. Men tänkte ni på det när ni skaffade barn? Nej det gjorde ni inte. För nu är ni utan. SKOJA JU. Barn är en blessing I guess, men jag är inte redo att offra min fullständiga fia-tid på lääänge. 

Redan att vara i ett förhållande har lite skalat ner på min fia-tid. Jo, det är värt det, cuz I am so happy, men ibland glömmer man bort sig själv. Men tur är, så har vi båda lika stort behov att få vara ensamma och göra vårt eget. Vi har egna vardagsrutiner och intressen. Så istället för att jag sitter, suckar och flåsar han i nacken medan han spelar, programmerar eller gör det han behöver göra för sig själv, så får han göra det i all ro själv. Och när vi sedan ses så får jag hans undivided attention! Samma med mig. Hellre tar jag en dag där jag kan laga mat för veckan, lagar mina energiballz, yoga, träna och netflixa, läsa, blogga, träffa vänner, shoppa, sitta en timme på sängen efter duschen och scrolla. En dag för mig själv. så jag sen kan chilla med honom i frid när han är här eller träffa annat folk jag tycker om och vara en trevligare människa för alla! You feel me? 

Visst önskar jag ibland att han innerst inne inte vill ha egentid och bara vill vara med mig, så att jag kan säga shhh noo baby, I need my fia-time. Men kom på sedan efter en mild diskussion för nån vecka sedan, att kanske andra folk också behöv det och inte bara jag? Underligt. Det är svårt ibland att se saker från andras synvinklar!

Men, back to business. Egen tid är viktigt för ens egna välmående. Vare sig det är ett gympass, promenad, matlagning, bastu, läsa en tidning ifred..YOU NAME IT. Man blir en så mycket gemytligare person för andra och sig själv. Men som sagt så är det inte så lätt för alla. Har man någon bekant man vet skulle behöva nån timme eller dag för sig själv så kan man fråga om man kan göra nåt för att hjälpa till, om man själv har tid! Det kan göra så mycket för så lite. En timme barnvakt, hundvakt eller kanske kaffesällskap. Det skadar aldrig att erbjuda - eller att fråga om hjälp!

 

 

Anyway, idag har jag haft fröjden att träffa Caro på kaffe direkt efter jobbet, handlat i Ruohonjuuri och lagat både mat, & fat ballz (recept från @leefromamerica) och ska snart smälla på en ansiktsmask medan jag planerar och snedkollar på Friends. En riktigt skön onsdag! 

 

Vad gör du fö dig själv?

 

 

 

sofia
Kommentarer (2)
Det är något jag blivit så mycket bättre på sen jag började jobba igen i oktober. Jag tog mig aldrig tid att vara för mig själv.. helt för mig själv. Visst älskar jag min familj mer än ngt annat. Men ju äldre jag blivit desto mer tid behöver jag för mig själv. Behöver inte vara timmar. Kan vara 10 minuter. Kan bero på att jag blev mamma som 20 åring och snart 8 år haft en unge hängande fast i mig, som nu ökat till tre. Ångrar det inte en sekund. MEN har insett nu först att jag redan då borde ha tänkt mer på mig.. ens just 10 min..

Men Ja, nu sen jag började jobba och jobbar typ bara kvällar och helger, så de dagar jag jobbar i veckan för jag Kidsen till dagis kl 9 oj jag börjat typ mellan 13-15.. vilket betyder att jag får timmar för mig själv att träna, städa, kocka, chilla.. Vad jag vill.. aaah! Eller som idag. Följde sonen till skolan gående, så fick jag 20 min på vägen hem helt för mig själv. Frisk luft och musik i öronen. Var definitivt en bättre sambo, mamma och kvinna idag efter det..

Så jag alla borde ta sig tid att vara helt ensamma.. det är så hälsosamt!
Marika17.01.18 kl. 20:49
Amen! Helt rätt att ta stunder för sig själv. :)
21.01.18 17:12
O ja, särskilt då jag började på ett nytt jobb förra året så kände jag verkligen att jag behövde egentid. Hövudet höll inte för att träffa ännu mera människor efter att man hade jobbat hela dagen. Som tur så fungerar det ganska bra för oss att ha egentid i olika hörn av lägenheten, ofast han framför TV:n och jag i min pysselvrå. Men sen kan det nog också vara otroligt skönt att få vara helt ensam hemma ibland, det är något speciellt med det helt enkelt.
Anna17.01.18 kl. 21:09
Visst är det! :)
21.01.18 17:12

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com