tjugofyra timmar av mat!

27.01.2018 kl. 18:08

dagens soundtrack: thirty seconds to mars - dangerous nights 


De senaste 24 timmarna har bestått av mat. Jag har ätit och druckit mig igenom fredag och lördag som ms. Pacman! Mitt hjärta är fyllt och magen är mätt. På fredag var det sex rätters på Kaskis och idag har det varit lördagsfrulle hemma och lunch på Kembuz Café. Let's get ready to get hungry, again!

 

 

 

Jag har velat besöka Kaskis sen jag flyttade till Åbo. Så när E berättade att han bokat bord redan i december, (jag förstörde överraskningen genom att fyra minuter tidigare pirra på att han aldrig erbjuder att bjuda mig nånstans, perus jag), så blev jag först lite nolo men sen super glad! Men hur sku jag ha vetat. I aint' a mind reader! 

Men det var en sån hurja upplevelse och skitgott! Vissa rätter var ju bättre än andra - men allt smakade och vinet likaså. All presentation av mat och vin gick på finska så jag är inte helt hundra på allt vi åt så fick gissa lite. Men som sagt, det var gott och kan gott rekommendera att pröva på! Men, tänk på att boka i tid! Kaskis är nr. 6 av de 10 bästa restaurangerna i Finland. #fancy

Jag ger Kaskis 4,2/5 gafflar. Minus för efterrätten som var nån version av vispgröt, och jag är inte ett fan av vispgröt. Just, NO. 

 

 

Det minsta jag kunde göra var ju att fixa lite frulle i morse. Enkelt men ändå gott sku jag vila påstå!

 

 

Kembuz Café. Vilken pärla i Åbo alltså! Träffade Mirre för en avskedslunch idag, då hon ska åka till Norge och jobba par månader. Vi åt fishy salad och energy ballz. Salladen var så jäkla god! Bollarna smaka bra, men lagar liknande hemma så var ingen destu mera upplevelse. Kanske jag sku sälja mina för 3,50? Anyway, värt att besöka! Finns en massa goda grejer där. Energibollar, juicer, kakor och smoothiebowls! Väldigt fotogeniskt och plantlady friendly!


Hello, I'm a crazy wine/plant/foodlady.

 

Anyway, nu ska jag börja fixa mig färdig för lite drinks med en ex arbetskompis från båten! 

Ha en fortsatt trevlig helg och ta de försiktigt.

 

CHEERZ!

 

 

 

 

 

Sofia
Kommentarer (1)
Damn guuurl! Blir ju hungrig!
Sandra 27.01.18 kl. 19:23

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com