you do you

13.02.2018 kl. 20:37

 

 


Det är lätt att se negativt på saker man inte förstår sig på. Att direkt se ner på det som inte är självklart för en själv. Ett beteende, en hobby, musiksmak eller åsikter. 

För mig har det oftast varit en självklarhet att alla fungerar olika. Vi har olika intressen och olika principer, värderingar - och så skall det vara. Det som vissa inte har är förståelse för de som tänker olika och väljer att istället ifrågasätta andras val. Men inte är det lätt. 

Det jag förut alltid försökt göra är att förstå. Försöka stiga in i den andras skor och se det från en annans synvinkel. Men det är så svårt ibland. Det går inte alltid. Det går inte att ändra sitt tanke sätt och se det på exakt samma vis. Vilket har varit frustrerande. 

Vad jag lärt mig nu är att vi måste inte alltid förstå för att kunna acceptera det. Vi kan inte lära oss allting om en annan person. Det är next to impossible. Vi tänker olika - simple as that

Jag har t.ex. aldrig förstått mig på folk som inte gillar live-musik. Men efter en tid har jag släppt det och acceptera att vi har olika intressen i våra liv, även om det verkar omöjligt i mina öron att inte uppskatta en bra konsert. Men det är något jag inte förstår helt enkelt.

Det jag ofta nu försöker göra,  för att släppa eventuell irritation,  är att tänka på just det här. Alla är olika. Vi gillar olika saker. Bara för att jag inte förstår mig på det så är det inte en dålig sak. Det är inte my way or the highway. Och vice versa

Vi måste bara lära oss att det är okej att inte förstå allting, bara man lär sig att acceptera det. Get it? 

YOU DO YOU.

 

sofia
Kommentarer (1)
Det är sjukt svårt. Kämpar med det ofta. I speciellt ett fall har jag fått ge mig.. eller jag försöker nu verkligen ge mig. För hur jag än vänder på saken så förstår jag tammigomorgon Inte! Det är irriterande och frustrerande. Men vad hjälper det då man inget kan göra.. andas in.. andas ut.. släppa taget.. h u r s v å r t d e t ä n ä r ...
Marika 14.02.18 kl. 12:02

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com