Non, je ne regrette rien - Nej, jag ångrar inget

04.03.2018 kl. 21:36

A girl's gotta do, what a girl's gotta do - tänkte jag igår kväll när jag bokade en teater biljett. Jag hade inga som helst lördagsplaner, och de flesta av mina människor var out of town eller hade andra planer. Men jag ville inte sitta hemma och var sugen på att göra något - så jag gick själv till Åbo svenska teater och kollade på Piaf - jag ångrar ingenting.

Jag har tidigare varit ensam på musikal i Glasgow, så är  inte alls rädd eller tycker inte ens det är pinsamt att gå ensam. Vem bryr sig egentligen? Alla i publiken sitter ju still och ser på en föreställning - inte kan man ändå prata skit med varandra. Kände några blickar i nacken när jag ensam drack ett glas vin och kollade runt på folk under pausen eller intermission som det heter på the language of THEATRE! Fick vuxenpoäng av två kompisar på efterhand. 

 

 

Anywayz, jag är inte så allmänbildad från tidigare om Edith Piaf. En har ju hört hennes namn och kopplar det med fransk musik - men hade inte kunnat nämna en sång på befallning. hade inte heller någon bakgrundsinfo om hennes liv - så var ganska clueless. 

Föreställningen gick på finlandssvenska och sångerna var mestadels översatta till svenska men behöll de franska namnen och inleddes ofta på orginalspråk. 

JAG BLEV KÄR

Jag satt blixtstilla i min stol och bara stirrade. Jag kände avund över varför inte jag vågar spela teater och ha förmågan att få folk att känna likandant. Blev och fundera på hur man som 28-åring kan pursue en sådan hobby. 

Kände lycka och jag skrattade hårt åt de små humoristiska dragen. Skådespelarna va så duktiga - speciellt Emma Klingenberg som spelade Edith Piaf. Det var så otroligt proffsigt, dramatiskt och hennes röst var så lik. Hon sjöng med känsla att tårarna rann längs mina kinder. Det kändes som om jag var en del av pjäsen och var med i 20-talets Fankrike. AAAH. 

Piafs liv var så dramatiskt, så intensivt och så händelsetrikt. Huhhu. Önskar jag också kunde säga: Nej, jag ångrar ingenting när jag är gammal och skrynklig. Okej, hon blev bara 47 år så hon hann inte så långt, men ändå. Tuff brud!

Jag gick hem som på moln. Hög på endorfiner och musik. Skrev till Erik som var i Helsingfors, att från och med nu gäller bara fransk musik för en tid framåt. Känner också att min extrema romantiska och dramatiska sida fick en liten push - oops. 

Mina favorit nummer var:

Non, je ne regrette rien

Milord

La vie en rose

AJ ETTÄ VILKA MAGNIFIKA LÅTAR

 

 

TIPS FRÅN COACHEN - Vill man ha mig på extremt gott och lysande humör eller bara göra min dag lite bättre - ta mig på musikal eller teater. Slår aldrig fel. ALDRIG. För visst kan man gå ensam, no problemo. Men nog gillar jag sällskap ändå. 

 

Jag ger PIAF - 11/10 fiausters!

 You're welcome. 

 

sofia

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com