VÄRLDENS LYCKLIGASTE LAND..?

18.03.2018 kl. 11:02

 

Finland är världens lyckligaste land. Nummer ett. Det första som ploppa upp i mitt huvud var nog - WHAT? Finland? HAPPY? Landet där ingen tittar upp och hälsar på främligar, där det helst ska vara en meter mellan människor på busshållplatsen, because personal space, och landet där våra fyra säsonger har omvandlats till typ två (vinter och typ vår-höst). Nog har vi alltid varit i toppen på listan - men numero uno?

FN mäter lyckan i den så kallade World Happiness Report. I årets rapport rankas 156 länder utifrån parametrar som livslängd, socialt skyddsnät, hälsa, frihet och frånvaro av korruption.

Men rubriken Världens lyckligaste land - får ju en att tänka på glada människor som hoppar omkring och sjunger "we're all in this together" eller "daadirlandirlandaa".

Förra året var det Norge som toppade listan. Vilket jag förstod mer bara för norrmän ÄR ju utåt gladare människor! De ler mot varandra och låter så otroligt positiva hela tiden. Men har någon nångång träffat en finne och påstått att vi är ett skinande folk? 

Men det handlar ju helt klart inte om ytlig happiness.

Efter några dagars fundering på saken så kanske jag nog förstår det ändå. Vi strävar inte efter konstant lycka. Vi är medvetna om att lifvet har ups and downs. Så vi har inte ribban allt för högt. Am I right? We are content. Vi är nöjda. 

Visst finns det massor av problematik i vårt land som behöver justeras. Inte är vi felfria, inte ens lite. Men vi är medvetna om det. 

Tänk vad skönt ändå att inte behöva gå omkring och låtsas att allt är top notch hela tiden om det inte är det. Vi låter varandra vara precis som vi är - no filter. 

Våren is coming och solen skiner - so actually, what's not to be happy about?

 

 

Sofia

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com