FRÅGESTUND med FILOSOFIA

03.04.2018 kl. 14:35

Nu var det dags för en frågestund här på bloggen. Har haft fem gästbloggare här, så tyckte det var dags för en intervju med mig själv! Det är ju trots allt mig bloggen ska handla om..right? Visst är det supernajs att intervjua intressant folk, men fick höra att jag inte skall glömma bort mig själv här. Så jag bad folket att ställa en massa frågor till mig om grejer de vill ha reda på. Inte så många, men ändå tillräckligt! Så here we go:

 

 

 

Skevar du med ögonen eller varför sir du alltid uppåt?

 

Den här frågan får jag ofta och tycker det är på tiden att jag lägger korten på bordet nu så inte några fler får hårkomplex. Jag var ganska blyg när jag var liten, och tyckte det var obehagligt att se folk rakt i ögonen. Så mina ögon vandrade ofta uppåt! Det är en grej jag ibland fortfarande gör, inte för att det är obehagligt men för att jag bara är van att göra så. 

Märker ofta att folk blir jätte medvetna om deras frisyrer och frågar om de har nåt i håret - vilket oftast inte är caset. Men så ni vet! Ser jag er i pannan har ni antingen inget där eller så har ni. Vanligtvis är det bara mina ögon som skevar. SÅ DÄR VA DET!

 

Drömmer du om att studera vidare någon gång i framtiden?

 

Jo det gör jag. Jag är ju socionom med barnträdgårdslärarbehörighet men skulle gärna bli ped. kandidat för att sen bli speciallärare. Men det får nog bli om många år för vill ju tjäna dom där eurosarna! 

 

Äter du kött nuförtiden eller vad håller du på med? 

 

Jag var peskatarian i ungefär tre år. Sedan blev jag trött och led av järnbrist och annan vitaminbrist. Testade att äta kött en gång i veckan, mest kyckling, och det löste mitt problem! Jag tycker inte om att äta tillskott och vill ha det mesta från min mat - så det funkade bra. Jag lämnade inte bort  kött pga. etiska orsaker eller för att det är synd om kor. Tyckte bara inte om smaken på rött kött och tänkte kanske mer på miljön. Men jag försöker handla mera ekologiskt och närproducerat för att lite stöda och hjälpa jordN. 

Kan erkänna att jag blivit mer lat och äter det som är tillgängligt. Sen tycker jag det är onödigt att laga två olika matsorter till mig och Erik när vi kockar, så det blir ju mindre matsvinn om vi äter samma sak. Men ska skärpa mig! För mår inte bättre av att äta bacon och malet kött. Det har jag märkt. Mer fisk och vegetariskt till folket! 

 

Vilket är ditt favorit träd?

 

Måste nog säga silverpilen. Dels pga. Pochahontas och gammelmor pilrot - men också för att i Ekenäs vid skitviken, finns det massor med silverpilar eller vanliga pilar, brevid bryggan som är så otroligt fina. Iallafall tror jag de är såna träd? I ain't no tree-expert så kan hända att jag har fel.

 

Äter du rom & russin glass?

 

Tror det är den enda glass sorten jag verkligen helst inte äter. Men som Johan Glans säger: det heter ju glass, så finns det inget annat påtar man ut de slemmiga russinbitarna och äter ändå. Vem beställer sån glass frivilligt? Who are you people?

 

Hur kommer det sig att du är så himla rolig?

 

Det kallas försvarsmekanism. Nä, men inte vet jag varför och om jag nu alltid är så rolig - men jag tycker om att lätta på stämningen. Det är kiva när folk skrattar och om jag har orsakat det är det bara lyckat! Jag tycker om att bjuda på mig själv - därför trivdes jag så bra på scen i Mallorca och på båten. Jag brukar oftas skämta när jag inte har någon aning om vad jag ska göra eller säga. Lite som Chandler. 

 

 

Vad har du för klädstil?

 

Det undrar nog jag också. Skulle vilja säga rock/hipster men det varierar. Jag gillar bekvämt och coolt. Just nu älskar jag svarta jeans och helst randiga skjortor. Jag går helst med sneakers, just nu VANS. Den dagen jag gifter mig tänker jag ha vita converse. För det finns inget mer obekvämt än att ha högklackat när man verkligen inte kan gå med dom. Så varför göra det? Why hurt the feet? 

 


Hoppar du bättre på höger eller vänster ben?

 

Höger. Garanterat höger. 

 

Är du naturligt vithårig?

 

Nuförtiden är min utväxt gul, från graciöst åldrande och Åbos härliga vatten. När jag var liten fram till ja, 25 års ålder hade jag vitt hår. Nu behöver jag bleka det mellan varven för att det ska hållas ljusblont. Sad but true! Men jag är naturligt blond och vill helst förbli det! 

 

En bra vän eller många bra vänner?

 

Många bra. Jag är en sån översocial människa och älskar att umgås med folk. The more the merrier! Jag har många bättre vänner och flera bästa. Men alla är lika viktiga i mina ögon, sku jag säga. 


Staket runt ett hus eller häck? Vilket skulle du välja runt ditt hus? Runt eller fyrkantigt/rektangulärt soffbord?

 

Jag sku välja staket för jag vill ha en hund i mitt hus. Men kommer nog inte att bo i ett hus på länge, föredrar lägenhet eller om jag får vara ambitiös - takvåning. Jag har ett runt soffbord just nu så håller fast vid det! Mindre fara för att jag slår knäna eller huvudet. Ja, jag - för jag brukar kräla på golvet när jag yogar eller annars bara sitter där. 


Favvo tuggis? 

 

Extra! Köpte alltid big size paket från båten men ha måsta sluta tugga tuggis nu pga. att jag får huvudvärk. It is a sad life I live. 

 

Har du ändrat din åsikt om att skaffa barn nu när du har ett förhållande?

 

Jag har aldrig sagt att aldrig barn. Jag älskar barn och att jobba med barn. Andras barn... Men jag håller fast vid min åsikt om att barn är inte behöver vara det enda målet i livet. Men visst är det ett alternativ och speciellt nu när jag har någon jag vill leva med. Men det är så såååå långt i framtiden före det blir aktuellt. Preventivmedel for the win! Men nog sku vi få otroligt söta ljusa barn med smilgropar och blåa ögon. No doubt about that! Är just nu för egoistisk med mina pengar och min tid just nu för att dela med en liten människa. 

 

Vad har du för sommarplaner?

 

Före sommaren vill jag ha ordentlig vår, för det här är ju bara löjligt. Men på sommaren ska jag iaf på två bröllop, på någon festival, fira midsommar nånstans i skärgården. Hoppas det är fin sommar så man kan vara ute! Vill få fräknar på näsan och färg på huden. Vill gå på picnic i parken och lyssna på trubadurer. Vill dricka öl, vill åka båt på havet och meta abborre. Jag vill njuta av sommaren med den här typen! 

 

 

He va he!

Tack till DIG som frågade en massa frågor! Det var riktigt kul att fundera ut vettiga svar. Hoppas ni haft en fin tisdag och fortsätter ha en kiva vecka!

 

Nu ska jag försöka att hålla mig vaken resten av dagen. Inte lätt att vara slut två dagar efter en brakmiddag. 

 

CHEEEEERZ!

sofia
Kommentarer (1)
Amen! Då vi bestämde datum för bröllopet sade jag åt min ena brudtärna att jag då INTE tänker vingla omkring i klackar och ha det obekvämt. Vita converse ska pryda mina fötter. Man vill ju vara bekväm! Skönt att andra oxå tänker lika :D
Marika03.04.18 kl. 16:28
Varför lida när man kan glida fram? ;)
04.04.18 17:15

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com