en lördag utan planer - in PICTURES!

08.04.2018 kl. 09:25

God morgon världen!

Vet ni den där känslan när man är trött, men ändå inte riktigt sömnig? Jag la ner mig i nybäddad säng igår kväll, lade lite lavendeldroppar på dynorna och la på ett avsnitt av Grey's. Paradiset liksom! Jag såg säkert fem minuter av det innan jag plötsligt vaknade en timme senare av att någon dör i tvn och dregglet rinnande längs mungipan min. Det måst vara lakanen! För det finns ju ingen bättre grej än att krypa ner i en renbäddad säng. 

Anyway, jag har haft en så skön lördag. Inga planer och inga måsten. Visst kliade i "måste göra någonting kul för det är lördag" nerven, men inte lika mycket som förut! 


Jag bestämde mig tidigare i veckan för att vårstäda och tammifan jag gjorde det! Det finns nog inget som tar emot mer än att börja städa. Men bra musik på, exempelvis 30 seconds to mars nya album, så går det ju hur bra som helst!

 

 

 

LOOK AT MY PLANT! Jag blir så lycklig varje gång min baconplanta producerar nya blad. Samtidigt som jag blir lite rädd över hur stor den blir i framtiden och hur jag måste köpa en stor lägenhet bara för den. Men en plantmamma has to do what a plantmamma has to do! 

 

 

Eftersom jag har en bil lånad nu på obestämd tid, så finns det oändliga möjligheter och ställen att åka till! Så vi körde ut till Ruissalo för en solig och lerig powerwalk. Det är roligt hur man lär känna varanda mer och mer ju längre tiden går. Igår fick Erik se min "säg inte hur jag skall köra, men säg vart jag ska köra eller så kör du själv" sida. I know he loves me. 

Man märker när vädret är lite bättre i Finland. Alla människor drar sig ut för att tanka d-vitamin. Så det var en massa folk som vandrade omkring. Men se på naturen och vårt land! Ganska najs att bo här liksom. 

 

 

Åbo är nog en bra stad. Vill man ha storstadsfeelis så hålls man i centrum. Vill man ha lugn och ro, går man bara tio minuter bort. Vill man andas frisk landeluft så tar man bara bussen till Ruissalo, Hirvensalo eller går runt ån mot Hallis. Det är nog en bra stad att bo i. Ni kan citera mig på de. 

 


Efter prommisen kom jag hem och åt massor med härlig mat på mitt fina iittala fat. La på en ansiktsmask och skrev mina april intentions. Jag har skrivit en lista på olika mål varje månad som jag vill gå efter just den månaden. Lite guidelines att följa.

Jag brukar se tillbaka på månaden som gick och se vad jag måste fokusera på mera för att må bra. Så mina april-intentions är färre men superviktiga. 

 

  • Gör mer, tänk mindre. Gå på magkänslan

Jag har en tendens att överanalysera (HAHA) alla mina val. Så jag tänker försöka tänka mindre och göra mer. Ibland går det för mycket tid till att tänka.

  • Var snäll, var god - var du!

Ibland behöver man en påminnelse, även om man gör det hela tiden. 

  • Börja inte dagen med att skrolla. 

Det här är något de flesta borde pröva. Att låta telefonen ligga kvar på morgonen tills man har vaknar ordentligt och har en kopp kaffe i handen. Tror inte hjärnan och ögonen mår så bra av skärmljus och dåliga nyheter direkt på morgonen liksom. Så ska försöka att skrolla mindre. 

  • Sänk inte dina förväntningar för att anpassa andra. 

Det är så lätt att anpassa sig till andra för att underlätta en situation. Men ens förväntningar blir inte mötta om man gör så. Det är inget fel på att ha förväntningar och absolut inte fel att ha höga förväntningar. Det finns alltid en balans! Så det är en grej jag måste sluta med. Me do me. 

Jag rekommenderar till alla att skriva lite intentions varje månad. Inga konstigheter - bara enkla grejer. Jag måste skriva dricka vatten varje gång för tammitusan vad det är svårt att komma ihåg. 

 

 

Det var min lördag i bilder! Inget fancy, men en produktiv dag.

Hoppas alla haft en skön lördag och har en mysig söndag!

 

CHEEERZZ!!!!!

 

 

sofia

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com