våriga dofter och tvättstugeintriger

09.04.2018 kl. 18:01

Det doftar vår där ute! Vårigt regn som doftar fräscht. Det är något speciellt med dofter alltså. Man påminns om en massa. Vissa parfymer kanske påminner om vissa personer, vissa maträtter påminner en om en resa man gjorde och vissa spritsorter påminner en om när man senaste spydde och aldrig vill dricka den sorten igen. 

Jag älskar väldoftande ställen. Som när man går in i Stradivarius klädbutiken i Palma. Jävlar vad den butiken doftar gott! Sen finns det ställen som luktar udda. Udda dofter som man inte kan sätta fingret på. Gamla bokhandlar och loppisar exempelvis. 

Det jag inte tycker om med min lägenhet är att jag inte har balkong. Jag kan inte vädra ut mat-os på samma vis och det luktar stekt ägg hela dagen om jag ätit det en morgon. Vill ju att det ska dofta gott hemma hos mig och inte fis direkt man kommer in. Men snart blir det varmt ute och då kan jag vädra lite mer iaf. 

På tal om lukter och dofter så har jag tvätt-dag idag och gick precis till tvättstugan med mina överfulla ikeakassar. Hade bokat två timmar för jag har massor med lakan och handdukar. Snart doftar det nytvättad fräsch-het i min äggdoft tänkte jag. Men såklart var den som hade tid före mig KVAR och INTE klar! Så här gick det till sen:

 

"nej men oj, HAHA här e du ja. det är din tid nu ja. jag är lite sen med ena maskinen. är det okej" 

säger: joo såklart, kan lägga igång den andra. tänker: jag går gärna fram och tillbaka mellan trappa b och e med 10 minuters mellanrum för att jag behöver ju vardagsmotionen :))))))

"är det okej om jag har på torktumlaren en stund, du behöver den knappast direkt?"

säger: jomen såklart!  tänker: jag behöver den först om 40 min men din tvätt e knappast klar då redan för jag ser att du har 50 min kvar :))))))

 

När jag väl sprang dit exakt 10 minuter efter för att lägga igång den andra maskinen så stog han kvar där vid torktumlaren och hade netflix och chill med sin iPad. Varför känner jag mig obekväm med att jag har mina kläder på tvätt i någon annans sällskap? Mina trosor och mina strumpor är sårbara just nu känns det som. 

Jag är en person som vill ha tvättstugan för mig själv när jag tvättar kläder. Inte för att jag själv blir där och hänga utan för att jag annars inte tycker om att dela den här upplevelsen med andra människor. Har jag bokat den, är det min stuga! RULES ARE RULES. 

 

Min tvätt är min tvätt och din tvätt är din. Har jag bokat tid för mig, vill jag inte se dig! Håll din tid, så förblir det grannfrid. 

 

Tänker brodera detta på en tygbit och hänga upp den. Visserligen bor det mest finskatalande människor här så måste brodera på två språk - men det blir som den där "din mamma jobbar inte här" lappen som alltid är så populär! Right?

Det är nog bäst för grannskapet att torktumlaren är ledig då jag skall ha den. För annars blir det andra bullar! Troligen inget värre än att jag går tillbaka till lägenheten och hänger alla lakan över varenda dörrkarm medans jag svär bittert - men KARMA IS GONNA GET HIM!

Nu sitter jag här i min äggdoftande lägenhet och väntar på att första lasset med väldoftande tvätt är klart. Dofter alltså. Gött.

på återseende.

 

 

CHEERZ!

 

sofia

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com