mognadsprov

15.04.2018 kl. 10:30

 


Det finns vissa tillfällen i livet där man sätts på prov. Då man måste göra beslut som inte är så roliga - men som är det bästa för en själv - fastän det tar emot långt ner i själen. 

Hela veckan hade jag sett framemot fredagens festligheter. Min kära kompis Ia fyllde år och vi sku fira henne med pompa och flamingon. Har varit frisk i flera veckor, förutom min kroniska snuva, så var lite rädd att bli sjuk. Men varför sku man det bli då en har planer! HAHA sa kroppen. För ungefär vid 17 då jag gick hem från jobbet märkte jag hur det kliade i både öron och hals. Jag ignorerade det och fixade mig i festskick. Väl på plats märkte jag hur ögonen började svida och jag kände mig allmänt trött. Så jag ignorerade det också och drack lite vin. 

Under kvällens gång märkte jag hur jag började må illa och min feelis bara fortsatte gå neråt medans resten av festgängets feelis steg uppåt. THIS AINT FAIR! Men försökte ignorera det ytterligare genom att dricka mera vin. Hjälpte lite - men ändå inte alls. 

Varför händer alltid det här? Man hålls frisk som en nötkärna med rinnande näsa året runt - men när det väl händer någonting kul man sett framemot så då dras immunförsvaret ner och alla dagisbobbor smyger sig in - och alltid till helgen eller semestern. Visserligen är man ju en utomordentlig arbetstagare som oftast blir sjuk på lediga dagar - men COME ON.

Anyway, jag gjorde det tråkiga men ändå mogna beslutet att gå hem då festen skulle dra sig ut på krog. Tror det är det mognaste beslutet jag gjort den här veckan. Men det var inte ett roligt beslut för kände mig som en riktig partypooper. Men då jag väl kom hem och la mig under täcket märkte jag hur det beslutet var det bästa för mina ögon slogs fast ganska direkt. 

Det positiva är att ingen hade lagt märke till att jag var lite dämpad under festen och jag mådde ju bra dagen efter! Det tråkiga är att jag inte fick dansa in till småtimmarna med mina vänner och yra hem i natten med min karl. Men han yra hem till mig ändå så det var ju trevligt! 

Idag är det söndag och öronen kliar fortfarande men jag mår helt okej. Så visst är det bra att lyssna på kroppen ibland - men jag skulle önska att den väljer att bli sjuk då en inte har några planer och kan med gott samvete dega under täcket. 

Helst inte på vappen eller då vi ska på long-weekend till Budapest. Be a bro!

 

Tack på förhand.

 

Men mitt mål med att överraska Ia med rosa flamingo-tema och island-vibes var en hit - så all is well! 

Happy friends means happy life!

 

CHEERZ.

 

*här hade jag med min vän fred the flamingo gjort ett jedi mindtrick mot mig själv. "dina öron kliar inte och du ska bota sjuka baciller med vin och quesadillas!"

 

sofia

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com