VECKANS BABE - MIRANDA FORSMAN!

18.04.2018 kl. 19:24
Nu var det dags för en ny gäst på bloggen min! Miranda Forsman är denna veckas babe. Vi inledde vår studier tillsammans i Åbo för snart 4 år sedan - och nu är vi båda i existentiell kris om hur våra liv ska se ut. Vi delar inte yrke, men vi delar intresse för att resa, att äta och att överanalysera. Så tyckte det var dags att höra lite från henne och vad hon nu sysslar med efter examen! För mitt intresse och för andra nyfikna. Så here we go - varsågod Mirre!

 


 

 

Hej Miranda! 

Kul att du ville ställa upp som min gäst här på bloggen denna vecka. Du är en super cool brud med bohemisk stil och din monstera heter George. Berätta mer! Vem är du, varifrån är du, vad gör du?

 

Jag heter Miranda och är 25 år. Born and raised i Borgå men bor i Åbo. I skrivande stund sitter jag på tågstationen i Otta, Norge och väntar på tåget till Oslo för att komma hem till Finland igen! Jag har nu varit i Norge i 2 1/2 månad och arbetat på fjället på ett stuguthyrnings ställe som heter Putten Seter.

 

Vi har ju känt varann några år nu. Hur känner vi varandra och hur sku du beskriva vår relation? What is our story?

 

Jaa det har vi (lucky me)! Vi känner varandra från studietiden i Novia då vi båda ville bli internationella tutorer. Tänkte snabbt att "hej, kul brud", and now you are stuck with me. Hehhe. Vår relation baserar sig mest på mat, Kaffedejter,brunshdejter och lunchdejter! We love food. Såklart gör vi annat också, men du är min foodfriend.

 

Hur bestämde du dig att åka till Norge? Hur slapp du dit? Vad gör du där? Ser en massa bilder på snö, skidspår och fjäll. 

 

 Det finns flera orsaker värför jag valde att komma till Norge:

•har länge velat komma hit och pröva jobba

•bli rik och betala bort studielånet (did not happen)

•kris efter att man blivit utexaminerad och funderade vad jag skulle göra till näst

•ville se troll (did not happen either)

 

  

Du är ju utbildad turist, eller ja, Restonom. Det var mitt andra val om jag inte blivit socionom. Varför valde du det yrket och skulle du rekommendera att studera det i Finland?

 

Mina val var online media i Arcada och restonom utbildningen i Novia. Jag valde restonom eftersom jag ville prova någonting nytt eftersom det är ett så brett yrke. Dessutom har jag redan en bakgrund med grafisk design så jag tänkte att det vore bättre att ha lite fler yrken och kunnanden i bagaget. Jaa visst kan jag rekommendera att studera ämnet, men ärligt så gör det inte i Novia utan i någon annan skola. (Linjen lades dock ned och slogs ihop med företagsekonomi så den kan ju ha förbättrats, so who knows?)


 

Vad har du för framtidsdrömmar? Vad vill du jobba med? Du är ju super kreativ och artistisk – sku he va nå? Väntar fortfarande på min tavla. harkel harkel
 


Oioi. Mina framtidsdrömmar just nu. Det är nog bara att jobba. Att ha ett sånt jobb där jag lär mej nytt, trevlig arbetsmiljö och där jag ändå skulle ha mycket fritid och tid att resa.hehe. Helst skulle jag vilja jobba i något privat hotell eller mysigt gästhem. Jag har lite gett upp det där med artsyfartsyyy. Det är mer som en hobby jag gör då och då.

O aijjuuu.whopsie, den är nog på kommande den där tavlan!
 

 

Du är ju från Borgå. Jag ska ti Borgå på lördag – vad är det viktigaste att se där? Vilket café är bäst? Mest instagramvänligaste väggen?

 

Yass, från Borgå! Nämen va ska du härja i Borgå?? JAG ÄR JU DÄR DÅ! Men juu viktigaste att se? Finns ju mycket, men det finaste tycker jag är nog hela Gamla stan. You are going to love it. Många söta små cafen och butiker där du kommer vilja köpa allt. Mitt favorit cafe är Cafe Rongo! Kul inredning och världens bästa morotskaka. Try it. Paahtimo är också ett mysigt ställe,so check it out!

 

Är du singel all ready to mingle eller är du äckligt kär som jag? Iallafall ser jag en massa fotogeniska frullebiler för två på sin instagram. Explain plz.Hehhe, jaa du, jag är nog lika äckligt kär som du! Vår lovestory började så romantiskt som Tinder. Första dejten var dagen efter vår dimissionsfest (en kväll i Forte, hemma kl.5 med en teletappi ballong-do not ask why) så ni kan ju gissa hur fräsh jag var. Var fem före att inte gå på dejten men tur gick jag ändå!

Killen min har också varit här i Norge och hälsat på mej så det har varit kul. Är nog hurrja lycklig just nu!


 

Det var du som introducerade mig till Ratata när jag sku börja blogga. Vad har hänt med din blogg? Jag föreslår en comeback!
 

 

Jaa varsågod för det! Jag vet inte vad som hände med bloggen, tror jag bara hade mycket stress för olika saker och ingen inspiration bara. Skulle göra en comeback för ett tag sedan men då märkte jag att photobucket fuckat upp ALLA bilder som jag tidigare länkat på bloggen. Sååååå får se hur det blir, kanske jag startar en ny blogg istället?

 

 

Hur ser din sommar ut och vilka events är inprickade i din kalender? (Förutom alla träffar med mig ofc)Denna sommar ska ja äntligen vara i Åbo! Så lyckans dej som får se mitt fejs lite oftare!♡ har inte så mycket inplanerat förutom Ruisrock. Och så i början av maj skall jag åka med fem vänner till Aten! Så taggad inför det.

Mer inprickat har jag inte. Skall väl ta någon sväng till Borgå och umgås med min söta systerspojke, simma, sola,träna,äta glass och luncha med dej såklart! Längtar nog mycket till sommaren och sena & ljusa sommarnätter.

 

Avslutande ord och eventuella häslningar?Tack så mycket för att jag fick hoppa in här på din blogg, det var en stor ära(kan ju checka av en grej på bucket listan nu,hihi).

Vi ses snart, och hör av dej på lördagen ifall du har extra tid.

Tack för mej!

 


 

Tack själv Miranda! Så kiva att catcha upp lite - och ännu trevligare att du är påväg hemåt till mig. Ni kan spamma Mirandas instagram på @mirdur och se hennes fina resebilder! 

Vill du vara gäst på min blogg eller har du ett hett tips på nån kul typ? Sätt ett mail, dm på instagram eller kommentera nedan! 

 

CHEERZ!!!

sofia

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com