Blev du mösspåsatt?

02.05.2018 kl. 18:18

Vappen kom, sågs och segrade. Är så otroligt trött ännu idag, men det beror också på vädret. Vem fan beställde detta? Det är maj nu - act like it! 

Jag är ju inte student. Jag har inte en studentmössa att lägga på kl. 18 på valborsmässoafton. Jag äger en yrkkismössa som enligt många inte är valid att ha på sig på vappen & första maj. I don't know the rules, och jag har tappat bort min mössa så det kvittar, men kan någon berätta varför? Examen som examen tänker jag. Ska googla. 

Okej, enligt wikipedia är det studentmössor, "sommarmössor" (säkert i svärrje) och teknologmössor som läggs på. Men det står inte preciserat just varför inte andra mössor som närvårarmössor eller andra yrkesmössor får läggas på. Har väl med hur akademisk man är. Är det nu vi ska starta ett uppror? #mössorutangränser

Skämt åsido, tar inte så stor stress egentligen. Det är inte huvudbonaden som räknas - det är ju skumpan!

 

 

All in all så var vappen än lyckad en. Var på jobb, hem och fixa mig och sen direkt till Vårdberget. Vid 18 slaget var alla huvun mösspåsatta - förutom mitt och några andra. Efter lite körsång och par glas med skumppa begav vi oss iväg till festen! Den höll på hela natten och vid småtimmarna vinglande vi nöjda och trötta hem. Lovade nattmat till Erik men glömde lite bort det på vägen, så han fick en torr smörgås. Man tager vad man haver!

 

 

Jag har skrivit om det tidigare, om att känna sig lite ensam i en ny stad efter studietiden då alla försvunnit. Visade sig att man inte är ensam om det! Så överraskande trevligt att skapa lite nya vänskaper i Åbo via jobb och andra bekanta. 

Visserligen är nästan alla av mina Åbovänner 2-4 år yngre än mig, men min mentala ålder är 24 och min pojkvän är 26 så det blir ju bra. En hålls ju ung!

 

 

Vet inte vad det är med den yngre generationen men antingen krymper den eller så är jag bara ovanligt stor. Men det är inte storleken som räknas utan hur man beteer sig - och dom här är ganska så härliga!

Tack för en KUL fest - värmer mitt gamla hjärta.


 

Nu är det bara 2 arbetsdagar kvar tills ledigt igen!

Ganska najs.

 

CHEERZ!

sofia
Kommentarer (1)
Du e fin du Fia ❤
Ellsbells02.05.18 kl. 19:33
Du e fin Ellsbells <3
03.05.18 18:10

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com