med våren kommer ångesten

06.05.2018 kl. 17:45

 

Aah, it's that time of the year. När träden blommar, känslorna flödar & vädret varierar som ens humör. Allt börjar vara på slutrakan och deadlinehögen bara växer. Förra året var det slutarbetes-stressen och nu är det vanliga jobbet. En dag är allting frid och fröjd, och en annan dag har man en stor klump i magen. Jag blir angsty-Fia.

För mig visar ångesten sig i en mild form. En konstant känsla av needyness och att alltid behöva ha nåt att göra. Vilket är så ironiskt när jag helst av allt bara sku behöva ta det lugnt och ta hand om mig själv. Skillnaden från förut att jag är inte ensam längre. Mina osäkerheter och dåliga dagar påverkar inte bara mig. 

Den formen av needyness jag känner ibland är så obekant! Jag känner en stor rädsla att bli övergiven, ensam och underskattad. Helt sykt! Jag lider nog inte av extrem ångest och det går ofta över på en kort stund, men när den slår till blir jag riktigt löjlig alltså. Dom där jävla känslorna alltså - gör allt så mycket större! AAH them feels! 

Jag hatar att vara needy. Bläh. Jag tycker inte om att behöva någon annan för att jag ska må bättre. Att bli bekräftad. Men det behövs lite mer nu som då. Men det är inte meningen att någon annan ska behöva lyfta mig liksom. Det vet jag! Skulle man alltid lyssna på sina egna råd skulle man aldrig ha problem. För jag har ganska visa råd!

Men jag vet hur jag ska hantera mina episoder. Tänker alltid tillbaka till hur jag gjort förut och återgår till det. Funkar alltid. Oftast är det egentid och self-care som löser alla mina problem. Tid att tänka, tid att ta hand om mig en stund. Men ibland behöver man också ventilera, och oftast är det den som står närmast som får ta den smällen.

Tur så har jag någon brevid mig som förstår och inte gör en stor grej av mina små needyga utbrott. Det tog länge innan jag ville visa mig sårbar inför honom för jag ville ju inte vara nån mindre än den INDEPENDENT STRONG SUPERWOMAN jag egentligen är.

Jag är så tacksam över hur fin man jag har i mitt liv som bara ler, lyssnar och kramar mig när jag flippar över smulor i soffan som jag troligen själv smulat dit eller när inga kläder är bra just den dagen. Jag är så lyckligt lottad. Han med - för jag gör livet lite mer spännande! Hehe.

Så det känns okej att vara lite needy och galen ibland. Ingen e felfri. Inte en enda. Ja, kanske Beyoncé.


Men ångesten varade bara nån timme idag, men resten av veckan var najs! Så här e veckans mer positiva grejjer:

  • Jag vann två biljetter till Aurafest via facebook. Så nu vet vi att man kan vinna saker på sociala medier. Vem sku ha trott de! Fia goes finnfestival för andra gången.
  • Solen kom fram igen och även min gula t-shirt!
  • Jag har träningsvärk (yup, back at the gym jag sa upp  mig ifrån i januari. Välbehövd paus eller lathet? Who knows)
  • Ishockey-VM har börjat! YAAAZZZ!

 

 

Snart blir det X-FACTOR final och häng med goa typer. 

 

HEJA TIKA!!!!!!!!!!

 

CHEERZ!

 

 

 

 

sofia

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com