VAR DET RÄTT LÅT SOM VANN?

13.05.2018 kl. 08:31

 

Israel vann eurovision och nu är det liv i luckan igen! Detta händer i princip varje år. Mottot är "celebrate diversity", men ändå är det inte bra. Israel hade en kul låt & hon kunde faktiskt sjunga! Hörde ni inte tonera där i slutet? Vilken pipa! 

Vi behöver lite humor, lite badassy n' sassy attityd och självförtroende - oavsett om det är förmedlat från kvinnor eller män. Minns ni alls Conchita Wurst eller förra årets he/she tenor? NEJ. Det gör ni inte.

Att hon sjunger om att hon inte är någon leksak för alla dumma pojkar är ju bara ett bra message till alla småflickor/pojkar att inte låta någon leka med ens liv&känslor. Det är något alla borde höra - am I right? 

Men ändå blir det liv i luckan och fel låt vann - igen. Det stod mellan Cypern och Israel i slutet. Om man blundar och lyssnar utan bild så tycker jag "Toy" var svängigare, ny och trendig och "Fuego" påminner om åtminståne två vinnarlåtar för 10 år sen. Tänk Wild dancing och My number one. Har vi inte sett synkad "skaka höfter och sexyness" redan? Tyckte inte Cypern hade en svängig musiktext och man såg inget annat än hennes hår och snygga kropp. What else is new liksom.

Däremot var Toy bra gjord. Hon använde samma teknik som Ed Sheeran gör då han uppträder. Han använder en loop station som bygger upp lager på lager av hans röst som han spelar in i början av låten. Stämmor, ljudeffekter etc. Det är ganska skickligt och coolt! Så att det introducerar ny sorts musikteknik till Eurovision är bara plus. 

Jag tycker det var rätt låt som vann - skulle också har varit lika nöjd med Österrikes bidrag. Hoppades såklart på Finland men tyvärr, som varje år sen Lordi, skiter det sig liksom. Men är nöjd med att Ingrosso inte tog hem det. Det såg illa ut i ett skede men tammifan, sen vände det! Huoh. 

 


Eurovision song contest har slutat handla om bara musik för länge sedan. Det har blivit en plattform för att föra fram viktiga meddelanden till världen och har slutat handla om endast bra låtar och fina shower. Därför var det så uppfriskande när Portugal drog hem det förra året med världens finaste låt. Men i år tycker jag det var passande med en sån här låt. Jag blev glad av den. Hon är ju bara cool! 

Det är många som är sura & besvikna över årets vinnarlåt. I don't get it. I really don't! Varför är den här värre än tidigare år?

First of all - did you vote? I didn't. Så inte kan man vara tvär om man inte bidragit liksom. 

Second:

Ja - hon är lite större. Men det har absolut ingen skillnad. Det är uppfriskande med kroppspositivitet. Men om det är en orsak varför folk är sura & tvära så har ni andra problem att fundera över. 

Ja - det kanske inte var en fin, romantisk och melodisk låt som förra årets vinnar låt var. Men inte kan vi varje år ha samma sak, det blir ju tråkigt! Kommer ni ihåg aluminuim hattarna som pomppa på scenen för 10+ år sedan? Den va hurja men inte precis vacker. 

Ja - hon sjunger om att pojkar är dumma. Men det är dom ibland! Det är vi också! Har ni sett Mean Girls? Har ni hört Pinks låt Stupid Girls? Man ska inte ta allt så personligt. 

Ja - dom gjorde chicken dance. Men vem gillar inte lite tipu-tanssi? 


Such is life och alla har vi olika åsikter - men det betyder inte att en annans är fel eller sämre. Detta inlägg är min åsikt! Oftast har jag rätt - men det är ju enligt min åsikt. See what I did there? 

Så lägg  eurovisions-stridyxan på hyllan och fira alla fina mammor idag istället! Det tänker jag göra. Chilla i Karis och grilla med familjen. GÖTT!

 

CHEERZ!

 

 

Sofia

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com