homesick sunday

20.05.2018 kl. 16:05

Fick en släng av hemlängtan idag. Brukar inte få det så ofta, men det händer ibland. Kan hända att det var från gårdagens fest där det var många ekenäsbor! Att höra den kära dialekten triggar en. 

Slöa söndagar som denna skulle det vara så skönt att bara kunna gå hem till mamma, mommo eller moster på kaffe. Gå en promenad runt Ramsholmen med Sanna och hundarna eller bara chilla med Marre på terassen. Två - tre timmar och sen bara gå hem ti Åbo igen. Få en välbehövd dos liksom! 

Det är vad jag saknar här. Alla mina människor hemifrån - på gångdistans! Mina nära som känner mig riktigt på djupet och som jag känner lika bra och har känt hela mitt liv.

Don't get me wrong, jag har många fina människor här i Åbo också! Men det är nya relationer som ännu är i bekantningsskede. Det är stor skillnad på barndomsrelationer och relationer man skapat i vuxen ålder. Skönt tillika att börja från 0 och att man kan vara sellektiv i vad man vill att folk ska veta om en, men också frustrerande för man måste förklara varför man är som man är ibland.

Hemlängtan kommer också oftast till sommaren då Ekenäs är som bäst. Åbo är förstås fint och kiva på sommaren och är gärna här, men det är inte samma sak. Man måste ta sig så långt för att kunna chilla vid stranden med buss eller cykel. Men i Ekenäs behövde jag bara gå ner för backen och smäll ut handduken. 

Men jag försökte göra det bästa av situationen idag - jag köpte en kaffe och satt ner mig vid ån och ringde hem. Det var så skönt att prata en stund med moster och catcha upp lite. Konstaterade att Aura å är otroligt ofräsch när jag satt där och dinglade med benen. Undrar om man sku få bölder av att falla i där? Skitviken blir nog goär tvåa där. 

Kommer nog spendera många lediga julidagar hemma med min family, för annars blir ja GÄLIN! Men inte allt för ofta. Då blir jag också gälin. BalansN!

Det är helt okej att sakna folk - destu roligare att ses igen. Men just idag skulle jag ha vila hänga en stund hemma hos mamma på terassen. That's all!


KÄRLEK TILL FOLKET!

 

 

sofia

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com