I SURVIVED!

24.05.2018 kl. 19:29

 


Jag trodde inte detta skulle hända. Jag var bombsäker på att jag skulle ge upp och bara skita i det. Jag tänkte att det var inte för mig och jag inte kan. 

Jag har överlevt min första vår som barnträdgårdslärare! 

Oh, wow tänker säkert de flesta med sarkastisk ton, säkert svårt att leka med barn. 

1. Ni som tänker så - feel free to join us for a week. Jag är så tacksam att jag har en tom lägenhet att gå hem till varje dag så det är T Y S T. Ni som har barn och jobbar med barn - I DON'T KNOW HOW U DO IT! Men jag gillar mitt jobb och alla härliga barn så går gärna på jobb varje dag. Och hem. 

2. Den mängd pappersarbete och planering som krävs av en barnträdgårdslärare idag är trippelt mer än vad jag förväntat mig. Borde ha en sån kurs i skolan istället för att lära sig leka. Just sayin, jag har lärt mig mera viktiga och nödvändiga saker på detta halvår på jobb - än 3,5 år i skolan. 

Anyway - jag har gjort det, och fick höra idag att jag har gjort det bra och att jag är uppskattad var jag är. Det värmer mitt hjärta! Ska bli skönt att vara med från början i augusti och verkligen få planera hela året. 

Många säger att det är kiva att se oss nya som är ivriga och glada. Jag hoppas verkligen att jag hålls så, för den dagen jag inte är glad eller ivrig att jobba - time to change. Mamma säger att byte sjunde år är bra för hälsan. Det håller jag med om. Varför fortsätta jobba med nångonting som inte ger längre? Byte av arbetsuppgifter, kollegor och omplacering kan vara bra om man sitter fast. Right?

Men jag är nöjd var jag är och hoppas få fortsätta en bra tid till. Wohoo!


En annan orsak varför lifvet ler så otroligt mycket är att idag var min sista arbetsdag denna vecka, för i morgon drar vi till Budapest! ÄNTLIGEN! Ett ganska gemytligt avslut på maj. Har bara tre dagar ledigt från jobbet, men det är mina första lediga vardagar på länge! NICE.

Sitter just nu och funderar vad jag skall packa. So many outfits, such a small bag. Men inte behövs det så mycket för en long-weekend. Åtminståne två byten per dag och några extra + 3 par skor? 

Question - är jag den enda som panik shoppar dagen före en resa? Jag behöver inga nya kläder, egentligen. Men bara för att jag ska till någor nytt ställe behövs det en ny outfit, smycke eller skor. For the pics? No? Just me? 

Hittade inget på stan, så det betyder mer pengar till öl, mat och ungersk shopping! 

Nu ska jag fortsätta packa, vattna mina kära plantor och diska bort veckans diskberg. 

 

Smell ya later.

CheerZ!

 

ps. this is a very tired,, sweaty, slightly sick but also a very happy face!

 

sofia
Kommentarer (1)
Jag tror absolut det är bra med ombyte! Därför är jag glad att jag hittat nya "områden" efter mina mammaledigheten. När jag blev klar från skolan började jag inom åldringsvården, efter första mammaledigheten fick jag chansen att jobba ett par år i högstadiet, både som personlig assistent, skolgångsbiträde och även vikarierar lärare nu och då - så roligt! Sen efter Felix gick jag ännu ner i ålder och började på ett tvåspråkig daghem i Kaarina. Det område jag egentligen var specialicerad på. Och trodde jag var menad att jobba med - dock efter 2 år märkte jag att jo det var min grej, men inget jag absolut måste jobba med. Blev ganska tungt jo med 24 barn på dagis och då 2 hemma. Nu jobbar jag för kårkulla- en rätt så ny värld för mig. Där jag trivs som fisken i vattnet. Inget område jag trodde att jag någonsin skulle jobba inom. Får se hur länge jag hålls där, eller de vill ha mig där :D men ja summasumarum jag är glad att jag fått testa på flera olika platser sen jag blev klart 2009. Och inte stannat kvar på en o samma plats i tusen år. Tror inte jag sku göra ett bra jobb där då mer. Hade säkert varit uttråkad redan.
Marika25.05.18 kl. 13:39
Jaaa! Precis så! :D
29.05.18 16:51

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com