give less f*cks - och andra avsikter för juni

06.06.2018 kl. 17:38

Hejsan alla vänner och alla som jag känner!

 

Vi är snart en vecka in i juni. Det betyder en vecka mindre av sommaren, men en vecka närmare ledighet. En vecka mindre av sommaren minsann, men - what is up with this weather - and why am I surprised? Ju närmare midsommar det kommer, ju skitigare väder brukar det bli. 

Jag har sedan december hållit på med att vid varje månadsskifte skriva ner vad jag har för avsikter med den månaden som kommer. Lite riktlinjer att komma tillbaka till. Mål att leva efter. Men inte svåra mål som att gå ner x antal kilo eller lära mig att spela banjo - utan enkla saker att gå efter som att dricka mera vatten eller försöka sluta hacka ner på sig själv. 

Jag skriver ner 4-5 stycken påminnelser till mig själv som jag tycker jag måste jobba mera med, hänger den på min anslagstavla och där hänger den färgglada lappen med mina krokiga handstil hela månaden. Läser den när det behövs liksom. Ibland följer en riktlinje med varje månad - för det kanske behövs påminnas hela tiden - som att dricka det där jäkla vattnet. Skriver också oftast en påminnelse om något som jag stressat över månaden innan som jag vill sluta stressa över. 

Så nu tänkte jag skriva ner mina avsikter för juni månad! Read 'em and weep: 

 

  • Kom ihåg att det alltid löser sig.  

Istället för att stressa över saker som kanske kommer att hända i framtiden som jag egentligen inte kan påverka - så behöver jag tänka att det oftast löser sig på ett eller annat sätt. Trust that life will take you where you need to be. 

 

  • Läs mera böcker!

Jag har säkert 7 halvlästa böcker i min bokhylla som jag behöver läsa slut - och det finns många böcker jag vill köpa. Men jag får inte köpa nya böcker före jag läst de gamla. RÄTT SKA VA RÄTT.

 

  • Give less fucks. 

Jag lägger allt för mycket energi på saker som är helt obetydliga, egentligen. Ibland måste man bara tänka "om jorden går under i morgon, skulle det här ha någon betydelse?". Om svaret är nej, give zero fucks. 

 

  • Ring en när&kär minst en gång i veckan.

Som jag skrivit tidigare i maj, så lider jag lite av hemlängtan. Så efter min helg hemma bestämde jag mig för att ringas mera. Jag har varit aktiv med det tidigare, men har sakta runnit ut i sanden. Så nu shakki ska ni håll i telefonerna! Kan hända att jag ringer ibland - och man får ringa mig också! Svarar varje dag i telefonen nuförtiden.

 

  • Enjoy the summer. 

Det här är en påminnelse som verkligen behövs då jag planerar sönder en ledig sommardag. Chill. Gå och meta. Andas in och njut av sommaren så länge den varar. Planer finns så det räcker och blir över. B cool. 

 

  • Drick vatn. 

Lifvet blir bättre när man är återfuktad innifrån och ut. Släng med några glas skumpa då och då. 


 

Rekommenderar att skriva ner lite intentions eller mål med jämna mellanrum. Det sätter ens tankar i styr och till pappers. Själva grejen att sätta ner sig, ta fram papper och färgglada pennor och skriva en stund i tystnad gör redan gott. 

 

CHEEEEERZ.


Photo: Sanna Dannström. "Fia si på Petra o skratta på riktigt iställe" 

sofia
Kommentarer (1)
Hej! Snubblade nyss in på din blogg och kunde inte vara nöjdare, dina texter är både roliga, peppande och intressanta. Skulle du vilja göra ett blogginlägg om dina tatueringar och hur dom ser ut? Din natur tatuering på din arm är väldigt vacker! Ville ännu bara fråga om personalen på Paint&Ink pratar svenska? Hatar nämligen oxå att små prata på finska och funderar på att göra min första tatuering :') Ha en fin dag!
Jasmine07.06.18 kl. 05:49
Hej! Va roligt att läsa :) Jo det kan jag absolut blogga om! Bra att du gav idé! :D Johanna på paint&Ink är finlandssvensk så rekommenderar varmt att gå dit! Ha en fin dag du med. KRAM!
07.06.18 17:59

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com