INKED - Part TWO

11.06.2018 kl. 20:13

...Snubblade nyss in på din blogg och kunde inte vara nöjdare, dina texter är både roliga, peppande och intressanta. Skulle du vilja göra ett blogginlägg om dina tatueringar och hur dom ser ut?...

Jag skrev ett tatueringsinlägg för över ett år sen om min syn på att ha tatueringar och lite kort om mina egna (länk!), så tycker det var passande med Inked - part two!

Jag har som jag skrivit förut så har jag prytt kroppen med sex tatueringar. Alla har en viss betydelse men inget jätte spännande. Jag gillade motiven och har gjort de flesta på de olika ställen jag bott på. Reason enough!

Min första tatuering gjorde jag för 11 år sen. Fick till födelsedagspresent av mina vänner som smidigt fick priset nerprutat så de hade råd med alkohol till helgens fest. Det blev en enkel stjärna i nacken från Timppas tattoo i Svartå. 

Året efter det gjorde jag en tre månaders praktik i Reykjavik, och var i min dö-skalle-emo fas - så min andra tatuering blev just det. En döskalle med lite spindelnät och rosor. Mamma blev inte glad, men det blir hon inte av någon tatuering, hehe. Det som jag gillar med den är att den är gjord freehand och på Island. Så varje gång jag ser den, vilket är sällan då den är på skulderbladet - så påminns jag om tiden där och hur livet var najs då. Minns inte alls vad studion hette, men kommer ihåg att tatueraren var amerikansk och kallade mig för skull-girl. 

 

 

Tredje tatueringen blev en fortsättning på den första. En stjärna blev flera blandat med musiknoter. Jag älskar musik och jag är ju en riktig stjärna så det är väl vad det betyder, om det ska behöva betyda nåt. Den blev gjord på Mallorca när jag jobbade där 2013. Shabbigt kanske för många, att göra tatuering i Magaluf - men gick till en välkänd studio, i dagsljus, långt bort från trashyga bargator och efter många rekommendationer - Magalluf Ink Custom Tattoos.

Fjärde tatueringen gjorde jag i samma studio två år senare då jag var på solo semester till Mallis. Det var lika impulsivt som alla andra och BOOM så satt en drömfångare på vaden. Den var väl lite mer planerad och den ska föreställa att drömmar tar en framåt - typ. Det och att den är gjord på min paradisö Mallorca. Den blev lite större än vad jag tänkte, men vad gör det när den är så fin som den är? 

 

 

Jag planerar sällan mina tatueringar länge. Får en impuls och där sitter den oftast en- tre timmar senare. Låter kanske dumt i mångas öron men det är enda sättet för mig att ta en. Planerar jag för länge, hinner jag överanalysera sönder idéen tills den inte är en bra idé längre. Get it?

Min femte tatuering är de skottska högländerna på höger arm. Ville ha någonting som minne från min tremånaders praktik. Jag bokade tid en dag till Elgin Highstreet Tattoo shop, gick dit en annan och 10 minuter senare var det klart. Det som är roligt med den här tatueringen att den kan också representera vart jag är född. För min födelseort, Mo i Rana i Norge, är omringad av fjäll. So there's that!

 

Min sjätte och senaste tatuering är gjord här hemma i Åbo. Jag ville ha en från Finland såsom bergen från Skottland. Den här är den första jag planerat nogrannt med tatueraren. Jag kontaktade Johanna på Paint&Ink i Åbo och gav henne mina idéer om finsk skog, djur. vatten, måne osv osv. Hon pratar svenska så det kändes ju kanske lättare att sätta ner sig och faktist säga vad man vill. Hon ritade, sketchade och TADAA - masterpiece. Tanken är att förena bergen och månen till en half-sleeve nån dag eftersom dom är på motsatt sida på höger arm. Some day!

Roligaste med den här är man kan se många saker i den! Från en vinkel ser den ut som WWF pandan och från en annan ett ägg med skog i. Vad ser du?

 

 

 

Så där var det! Ett grundligare inlägg om min kära kroppskonst. Hoppas det hjälpte någon eller var ens lite intressant att läsa!

Jag har mina på ställen jag inte ser hela tiden, har jag märkt. Men jag tror det är bra så jag inte tröttnar på dem. Jag älskar tatueringar och skulle gärna ha fler! Men just nu är jag nöjd så som jag är. Några fina minnen från mitt liv som jag alltid bär med mig - och andra klyschiga quotez.

Tips från coachen: Hösten och vintern är bra tider att tatuera då man inte är utsatt för direkt sol och värme. Det ger tatueringen tid att läka bra så den mår bra livet ut och behåller sin fina färg! Rekommenderar också solkräm på sommaren och massor med kärlek under läkningstiden. 

 

Ha de gött och wear your tattoos loud and proud!

..och om du inte har nån - fin är du ändå!

 

CHEERZ!

 

Sofia
Kommentarer (3)
Alltså den här stjätte!! Beundransvärd!!????
Mima12.06.18 kl. 08:27
Så snygga tatueringar! Den sista med den finska skogen är definitivt väldigt konstnärlig! Jag skulle aldrig själv kunna bära en tatuering, men beundrar istället andras
La Dolce Musica12.06.18 kl. 10:29
Jag har oxå flera och väntar på skatteåterbäringen i december så jag kan fortsätta med en på armen. Hah! På tal om mammor.. Min mamma gillar ALLA mina bilder på IG. Förutom när jag lagat nya tatueringar. Blir lila besviken varje gång att jag inte vet bättre å förstör min kropp :'D Ja, men hon får väl bara vänja sig. För fler kommer det att komma. Man blir lixom lite beroende.. å jag MÅSTE ha fler!
Marika12.06.18 kl. 18:15

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com