flunssan väljer alltid rätt tillfälle

18.06.2018 kl. 16:59

Hej måndag!

Ute är det midsommarväder. Aldrig slår det fel! Men idag klagar jag inte på lite blåst och kyla. Lider av post-möhippetrötthet och sitter gärna inomhus invirad i en filt framför tv'n. Gött.

Förra veckan var jag riktigt flunssig och sjuk. Snorig, hostig och febrig. Var till och med hemma från jobbet en dag, vilket var första gången för mig! Men kände att jag aldrig blir frisk om jag aldrig vilar. 

Det är intressant detta fenomen att bli sjuk. Det händer oftast när man verkligen inte vill eller kan bli sjuk. Tycker det skulle vara mer behändigt att bli sjuk när man har möjlighet till det. Som när veckan är totalt oplanerad eller när man är ledig. Men nej, man ska bli sjuk när man har en sommarfest och en möhippa i Stockholm. Men jag är ingen quitter så deltog på båda på sparlåga och 90 % medicinerad. 

En annan sak som är intressant är hur mycket som krävs innan man bestämmer sig för att bli hemma från jobbet. I min bransch hänger det mycket på att mn inte vill lämna andra i skiten. Det är samvetet som spelar mest roll. Inte hur sjuk man är, utan hur det påverkar sina kollegor. Så man kommer hellre på halv-maskin med täppt näsa och sprängfärdigt huvud på jobb än att bli hemma för att bli 100% frisk. 

Ändå säger man till barnen och föräldrarna att alltid ha en feberfri dag och att alltid vila hemma tills man är helt frisk före man kommer till dagis. Men själv snurrar man på där halvdöende tills någon skickar hem en. Sen ligger man hemma i sängen och funderar över hur jobbigt ens kollegor kan ha när man är en för lite i gruppen. 

Intressant visst?

Idag är jag trött, näsan är täppt igen och huvudet känns tungt. Men det beror mest på sömnbrist, post-möhippa & måndag. Bara 3 dagar kvar tills sommarlov så ALLA ORKAR! 


Hade i planerna att göra ett möhippeinlägg - men jag har inte lyckats ta en enda vettig bild mellan alla aktiviteter. Men kan berätta att det var en lång, rolig och aktiv dag i Stockholm med härliga människor. Fick testa på lasertag, fångarna på fortet och POLE-DANCING! HAHA. Rekommenderar alla aktiviteter. Skitkul och det känns i kroppen idag. Bruden var nöjd och glad - så det var ju lyckat. 

 

Så helt värt att vara lite sliten, tänker jag.

 

 

Nu ska jag laga lite middag och smälla ner mig framför tv'n tills Erik kommer hit. Har inte sett honom på tre dygn! Herrajestas.

Detta var ett flummigt måndagsinlägg. Perus Fia.

 

CHEERZ!

 

sofia
Kommentarer (1)
Tur att du ändå orkade delta i festligheterna trots att du var sjuk. Håller med dig om att sjukdomar aldrig har bra tajming!
tidstjuven18.06.18 kl. 19:02

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com