jag är inte lycklig tjugofyra sju - är du?

20.06.2018 kl. 21:16

 


Är det bara jag som känner mig pressad att vara lycklig, jämnt? Dagens melodi lyder att tänka positivt, se allt från den ljusa sidan och att schasa bort dåligt humör. Allt ska vara så trevligt och jävligt kiva hela tiden. Om det inte är så, är man antingen deprimerad och mår dåligt eller bara är en otrevlig människa.

Men vem är det som pressar på denna sk. lycka? Vem har bestämt att det är lyckan som är målet och den ska kännas och vara konstant?

Ibland kan jag bli orolig om jag inte är hundra procent glad hela tiden. Då börjar jag ifrågasätta allting i mitt liv. Är jag inte nöjd med mitt jobb? Är det något med mitt förhållande? Min hälsa? Mitt liv? Vad är det som är fel just nu?

Ofta är det inget mer speciellt än sömnbrist eller hunger som är boven. Men hjärnan hinner vandra några mil innan man ätit och inser att - haha, där var det. 

För - vem fan är lycklig hela dagen? Vem får inte på nervena ibland och i den stunden inte känner sig sådär jätte hejsan? 

Inte stiger jag upp på morgonen för att koka kaffe, spiller kaffeporo på golvet, slår tån i soffkanten, svär en stund och tänker - men jag är så lycklig så det gör inget. Eller om någon går långsamt framför en på trottoaren eller om någons barn skriker i flyget. Nej. Men jag låter inte den dåliga stunden påverka hela den dagen. 

Jag tror att man mår bäst av att tillåta sig själv ha lite sämre humör och vara lite irriterad ibland. Man behöver inte vara glad om man känner sig utmattad på en fredag kväll efter en jobbig vecka. Man får sura en stund utan att bli dömd till surkärring. 

För om man strävar efter att vara lycklig och glad hela jävla tiden - kommer det någongång att slå tillbaka och där står man oförberedd utan nån som helst vetskap om hur man ska hantera det. Balans!

I'm happy every day, men inte all day, every day. 


Jag är nöjd i mitt liv. Jag må bra, har det bra, min pojkvän gör mig så glad och jag har ett bra jobb. Men nog har jag stunder som jag tvekar på mig själv, blir irriterad på folk, är ful, jobbar lite hårdare och känslor känns starkare - men det gör väl inte mitt liv mindre bra och lyckligt, utan bara vanligt och mänskligt? Eller? 

 

Asking for a friend, that is me. 

 

sofia
Kommentarer (4)
Ja, igår kväll när jag var ut på länk började jag skratta för mig själv. Fast högt. Så folk började glo i bilarna.. vädret.. sån jävla motvind till att på skutt knappt blåsa.. solsken till duggregn till ett jävla ÖSREGN och sista biten hem ljuva solsken. Allt inom ca 1h. Och just då det ösregnade gick jag och skrattade.. för vädret påminde precis om mig oj hur jag ofta är. Humörsvängningar x 1000.. för jag är tammitusan inte hand 24/7. Jag är glad ca 50/50. Typ. Jag har dåliga minuter timmar dagar och ibland veckor! Men är jag olycklig knappas. Bara på uselt humör. Kanske PMS. Kanske hunger trötthet.. osv. Men jag är hur som helst inte glad konstant. Tycker det vore konstigt.
Marika20.06.18 kl. 22:17
Inte hand = inte glad. TACK och gonatt lixom.. var på väg å sova redan då jag såg att du lagat nytt inlägg.. Så måste läsa. Men hjärnan sover redan så kan inte skriva haha
Marika20.06.18 kl. 22:19
Nä, vem skulle orka vara lycklig hela tiden? Jag känner samma som du. Sover jag dåligt, då tror jag att världen är gjord för att göra min värld jobbig. :D men det går över när man kan skratta åt sig själv.. känns bättre att vara lycklig ibland, för att sen någon gång tycka att livet är en fest!
IR20.06.18 kl. 22:47
Det har varit på tapeten om detta! Jag håller alldeles med. Man borde låta känslorna flyta på. Ibland hjälper det att tänka på den positiva sidan, men sen när det blir mot det hållet att känslorna förtrycks så tror jag inte att det är hälsosamt mera..
Om jag minns rätt så finns det TED-talk om samma ämne, väldigt intressant :)
Och nä jag är inte heller 24/7 glad haha!
La Dolce Musica21.06.18 kl. 10:36

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com

 


 

 

 

 

Senaste kommentarer