kärlek är kärlek!

28.06.2018 kl. 10:05

 


Det är pride månad på gångs i nästan hela världen just nu och allt är kärlek och regnbågar. Jag skriver nästan hela världen för i många länder är det fortfarande förbjudet att älska vem man vill oavsett kön. Enligt google har 74 länder fortfarande lagar emot homosexualtitet. Sjuttiofyra länder? Vissa länder är sneaky. Som i exempelvis Jamacia som lagen inte förbjuder att en får vara gay, men det är mot lagen att visa öppet att man är det. 

I Finland har det varit lagligt att få älska vem man vill sedan -71, och Pride drogs igång -75. (källa: pålitliga wikipedia)

Jag är inte gay, vad jag vet om. För vem vet egentligen 100% före man har prövat? Jag attraheras främst av det motsatta  könet och är 100% kär i min man och det är fullkomligt okej med alla i samhället. Men tänk om det skulle vara förbjudet? 

Tänk om vår kärlek skulle göra andra illa till mods och folk skulle ge fula blickar till oss (vem vet, det kanske händer ändå). Men tänk. Att inte få vara med den man vill - för att några kanske tycker det är onaturligt? 

Det har varit och är vardag för många och det ör omöjligt att sätta in sig i hur det kan kännas. 


Pride handlar om hur människor har kämpat och jobbar för att kunna älska och vara med den man vill - som vem som helst. Pride representerar kärlek, jämnställdhet, rättvisa för alla oavsett läggning. Pride - Stolthet. Det förstår väl vem som helst, skulle man tro. Men icke!

"Varför får dom en parad, vi vill också ha en parad" - unknown straight person. 

Skulle den straighta människan varit okej med homosexualitet från början hade det inte varit nödvändigt med Pride. Vi skulle leva i ett jämnställt samhälle utan problem, varje dag, varje månad och varje år. Men det har inte varit så och det kämpas för ännu idag. 

Som sagt, jag kanske inte är den rätta personen att yttra mig om pride eftersom jag inte hör till målgruppen eller har all fakta. Men jag stöder att alla ska få älska vem man vill och jag står bakom och respektfullt viftar med flaggan.  

 

HAPPY PRIDE!!!

love is love and I'm a proud supporter.

 

Helsinki Pride 2016

 

 

 

sofia

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com