Att hitta hem

06.07.2018 kl. 15:27

 


Home is where your heart is, sägs det. Tycker det låter jätte klyschigt och lite smålöjligt. Samma som carpe diem och what doesn't kill you make you stronger. Det stämmer in på livet, ibland. Men så klyschigt och smörigt.  

Men tyvärr, i all tidigare förnekelse, visar det sig att home is where your heart is. Jag är på solo visit till hemstaden och åker vidare mot Helsingfors senare idag och vidare ut till skären i morgon. Jag har träffat massor med familj och vänner - vilket har varit roligt! Men jag känner mig halv. Hemmakänslan är borta i min hemstad.  Någonting saknas. Någon. Jag hatar den känslan, för jag har ingen aning hur jag ska betee mig. Jag saknar hem. Inte hem till Åbo,  inte hem till min egen säng - utan till min person. Att han skulle vara med.

Vad händer med mig? 

Ibland blir jag förvånad över hur mycket kärlek jag har för den här människan, samtidigt som det skrämmer skiten ur mig. 
Men att hitta hem hos en person, känns så otroligt skönt.

Jag som alltid haft en liten oro i kroppen, är totalt lugn i hans närvaro. Han tar fram det bästa i mig, fast jag ibland känner mig som värst. 
Är jag på sämre humör efter en jobbig dag - kan han vända det på nån minut, även om jag spelar svår. 
Han får mig att skratta varje dag. 
Han gör mig lycklig och glad. 
Han ger mig utrymme att göra mitt, för han behöver det själv. 

Jag blir förvånad varje gång jag känner lite saknad efter en kort tid. Vilken mes jag har blivit? En kärlekskrank smörig typ. Kan jag inte vara borta ens fyra dagar utan att bli lite ängslig? Men har bestämt mig för att acceptera det. Embrace the love. 

I morgon får jag se honom igen och det känns spännande. För även om vi snart nått ett år, känns det som det just har börjat. Lika nervöst och jännä. 

Jag har äntligen hittat hem, och jag hoppas jag får bli där ett tag, för jag trivs. Och det är så hälsosamt med distans, fast det ibland känns tråkigt och irriterande.

Nu ska jag stänga smörlocket och umgås med kiva folk! 

 

Tack, smör och kärlek.

Mes-fia.

Sofia
Kommentarer (2)
Bästa känslan.. var då lost här i ett skede.. efter att ha bott 7 år borta från ekenäs. Att plötsligt flytta tillbaka. Det kändes helt naturligt att flytta "hem" efter att det tagit slut med barnens pappa. Föräldrar, syskon och vänner fanns ju här. Ändå kändes Ekenäs inte som hem just då. Men det kändes tryggt då ens värld var rätt upp och ner. Men så träffade jag Basti och jag hittade hem igen. Inte pga att jag flyttat tillbaka till Ekenäs. Men för att jag gav mitt hjärta till honom och han sitt till mig. Home is where your heart is - stämmer så bra!
Marika 06.07.18 kl. 17:03
KÄRLEK <3
16.07.18 18:15
Home is where your heart is, ett av mina bästa mantran, har funderat tatuera in det nånstans. För mig är betydelsen i det mantrat att oavsett vart du flyttar i livet så blir det ditt hem ändå. För mig som flyttat runt hela svensk-Finland så har det mantrat betytt oerhört mycket. Just nu bor jag/vi i en stad där vi inte kände en endaste själv före och vi har ingen släkt eller anor härifrån, nån av oss. Ändå är det detta som är vårt hem nu. Så oavsett var man slår sig ner så rotar man sig och får rötter och det är där ens hjärta finns. Om vi flyttar härifrån nångång så är det här barnen har växt upp och där deras rötter kommer att finnas för evigt. Men jo, har också provat ett tag på att "komma hem" till hemstaden och svårt att rota sig där på nytt men på nåt sätt fixar det sig ändå.
Jessica07.07.18 kl. 11:31
Oj vad härligt att läsa <3
16.07.18 18:16

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com