sommardieten måste ta slut nån dag

23.07.2018 kl. 19:36

Sommaren hör till den årstiden som de flesta släpper sig och brara njuter av lifvet och allt vad det innebär. För det mesta, och för de flesta, innebär det väl att inte räkna kalorier eller hålla koll på vad man stoppar i sig. För vem orkar nu det när det är kesäloma? Och de som gör det - puss, kram och grattis!

Det är svårt att äta som jag behöver när man aldrig är hemma. Och det är svårt att VILJA äta som jag behöver när man är ledig och vill njuta. True story. 

Jag har njutit av all mat, all dryck och allt som enligt mig, hör ledighet och sommar till. Men känner såklart nu i slutet av sommarlovet att måttet börjar vara rågat. Jag märker hur jag är trött, känner mig matt, näringslös och svullen.

NOTERA: jag känner inte mig fet, tjock eller har ångest över allt jag ätit. Jag har investera många eurosar på maten och drycken i sommar och ångrar inte en munsbit. Money well spent! Men man kan inte leva så året om och jag är glad att min kropp säger till när det blir nog. För lite dåligt samvete har jag - jag har ju lite glömt bort att vårda kroppen också. 

Jag märker att min kropp SKRIKER efter hälsosamma och regelbundna vanor. För alla sommarfester, alla lata dagar och alla kalla terassöl ska väl sätta sina spår nån dag.

Jag säger dock inte att jag ska börja ett nytt liv eller "diet starts on monday" - utan jag säger att jag ska fortsätta var jag blev förut. Hitta tillbaka till balansen mellan vardag och helg. Men en kan ju inte fortsätta precis var man blev. Jag tänker ta baby steps och sakta trappa upp tillbaka till gröna smoothies och hiit pass på gymmet med sköna promenader och en broccoli kvist då och då. INT KAN MAN JU CHOCKA KROPPEN! 

 

Det är ju ändå fortfarande sommar. Hehe. 

Hoppas ni också kommer ihåg att njuta lite!

CHEERZ!

 

 

..

 

sofia
Kommentarer (1)
Samma här. Min kropp satte stopp.. svullen som en padda, trött, irriterad, utmattad osv osv. Har njutit, men nu får det vara slut. Måste få energin tillbaka. Jag startar upp genom att lämna bort godiset och chipsen. För det spårade ut nu sista veckan.. och enda sättet för mig är just nu noll tolerans. Måste skippa ngt för att komma tillbaka på rätt spår. Märker även i gymmet att det varit tyngre pga musklerna inte fått rätt bränsle. Men är det värt att släppa loss under sommaren - INGEN TVEKAN OM SAKEN!
Marika23.07.18 kl. 20:42
Allt med måtta! :D
24.07.18 17:47

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com