ATT VARA TOASTMASTER

24.07.2018 kl. 17:48

 


Ska du vara toastmaster på ett bröllop eller någon annan fest? Tänk några gånger innan du svarar. För det är en stor och hedrande uppgift - och inte för den publikskygga. 

När jag tackade JA till förfrågan av bruden att agera som en av två toastmasters på deras bröllop, hade jag nog ingen aning vad jag tackade ja till. Kände mig bara speciell och ärad av att få vara del av deras stora dag - och lite stolt över att de tänkte på mig. 

Ju närmare dagen kom, ju mer insåg jag hur clueless jag var om själva uppdraget jag fått. Jag googlade och frågade runt om vad en toastmaster egentligen ska göra. Jag hade för mig att det bara var att presentera diverse talare och vara lite rolig..det var minnet jag hade av hon som var toastmaster på brorsans bröllop. FÖR 12 ÅR SEN. 

Efter mycket googlas insåg jag att en toastmaster håller ganska långt i trådarna på bröllopsfesten. Från att ens telefonnummer finns på inbjudan för att gästerna ska anmäla sina tal, till att tajma talen med programmet och måltiderna. 

Sen slog det mig. SKA JAG HA SÅ MYCKET ANSVAR? Jo visst, jag är en van lekledare och undehållare, och verkligen inte publikskygg - när publiken är under 15 år. Klarar jag av att vara värdinna inför 70+ vuxna människor? 

Men de valde att fråga mig av en orsak och valde att lita på mig av någon orsak, så jag valde att lita på det och gjorde vad jag kan! 

Jag insåg att ingen kommer att fokusera på va jag säger mer än vad de som håller tal säger. Efter det skönk nervositeten ganska bra. 

Den feedback som kom efteråt var bara positiv så antar att det gick bra. Jag minns inte så mycket för var så jävla spänd. Men jag hade så roligt hela kvällen och visst, jag tyckte nog om det. 

Tror det enda som gjorde mig nervös sist och slutligen var att allting skulle uppfylla brudparets förväntningar. Man vill ju att de ska minnas tillbaka och le - och inte tänka att "fan, toastmastern var nog en riktig partypooper". 

 

Jag och den otroligt snygga bruden. I mean. Look at her!

 


De uppgifter vi hade som toastmasters hade var:

 • Planera och vara medveten om brudparets önskemål på festen. (Gjordes via messenger, haha)
 • Ta emot anmälningar till tal och eventuella program.

 

 • Planera med den andra toastmastern om hur ordningen ska vara och hur kvällen skulle se ut. (Vi träffades kvällen innan för första gången. hehe.)
 • Skyffla alla gäster vidare från kyrkan till bussen som sedan förde alla till festen.
 • Hålla välkomsttal och informera alla gäster om allt viktigt på festen! 
 • Samarbeta med köket och se till att att allting synkar med tidsschemat och lugna brudparets nerver.
 • Tillsammans presentera alla talare på svenska och finska.
 • Meddela om allting som ska hända, händer eller har hänt.
 • Få alla gäster ut och in och på plats i rätta tider. 
 • Tacktal och presentera brudparets första dans..
 • Osvosvosv.

 

 

Jag måste säga att den här erfarenheten var jäkligt rolig och kvällen var otroligt lyckad. Festen hade ett bra flow på och allting gick som planerat. Det beror nog mest på ett chill brudpar och härliga gäster. Inget gick fel och om det var nåt som kunde gå fel så fixade det sig ganska fort. Min bjällerklang klocka jag klingade i inför varje tal lär klinga i alla gästers öron i all framtid. You're welcome. 

Hade nog tur att få vara del av herr och fru Lindholms bröllop. Det var en sån fantastisk kväll på alla sätt och vis med alla härliga människor! TACK, tack, tack!

PS. Ed Sheeran var en no-show och nu dissar vi honom. Lite. 

 

 

 

Detta par är vad kärlek handlar om. De är som gjorda för varandra. Helt sjukt sant.

GRATTIS!

Men, den dagen jag gifter mig, om den dagen kommer, så ska ni nog få någon speciell uppgift. He he he he. 

revenge is sweet. 

 

CHEERZ.


 

sofia

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com