ROADTRIPPIN' ALL AROUND

13.08.2018 kl. 17:52

 


Hellurei det är snart tid för min nästa resa, nämligen om 6 dagar! Den här gången blir det Kroatien och med mig har jag Lilly. Den blev bokat ganska spontant i februari när jag inte hade en aning om min arbetsframtid och var lite grå, och flygbiljetterna var skitbilliga. Hon hade just kommit från en resa och hade post-semester blues. Ganska bra kombination.

Vi ska flyga till Pula och har hyrbil för hela veckan så vi kommer (jag) köra omkring till många olika städer och kanske t.om våga oss över gränserna till Italien och Slovenien! Vem vet, kanske jag bara vågar köra från hotellet till stranden.

Nä, men jag tycker om att köra bil, och sku kunna påstå att jag kan hantera en bil ganska bra. (inga utomstående åsikter mottages). Så jag har vågat mig på många olika bilar på många olika ställen i rätt så ung-ish ålder. 

 

Tänkte lista de ställen jag kört i som har gjort mig till en bättre chaufför. Det är inte så många men ändå fler än ett!

 

 

  • Norge

Jag har två gånger bilat från Finland till norra Norge då jag har rötterna i Mo i Rana. Det är ungefär en hel dag i bilen från Ekenäs, via Sverige, upp till fjällen. Första gången var scary as hell då jag kanske haft körkort ett år, men andra gången ca. 6 år senare var man vaner och tuffer. Har också varit kusk ett varv i Trondheim när jag var där på besök. 

Tycker inte det är svårt att köra i Norge, mera skönt för ögonen då naturen är så tusans vacker! Bara man håller upp ögonen för renar osv.

 

 

  • Skottland

Jag var skitnervös när jag skulle hyra bil i Skottland för första gången. VÄNSTERTRAFIK! What iz up with that? Vet inte hur många gånger jag smällde handen i dörren när jag skulle växla med höger istället för vänster. Det var så förvirrande att hållas på vänster sida av vägen - speciellt när man skulle svänga eller köra i en rodell. Men efter en tid lärde man sig det också och det var en upplevelse i sig. Rekommenderas starkt att antingen bila eller åka tåg genom de skottska högländerna. SO FREAKIN' GORGEOUS. Tänk höga berg, djupa dalar och duggregn. 

 

 

  • Mallorca

Sydeuropa och trafik..need I say more? Folk kör som de själv vill och viftar med händerna omkring och ropade "eyy coño". Men klarade mig utan en skråma och hyrde bil relativt ofta under mina två säsonger där. Tror det gjorde mig till en bättre chaffis och mer självsäker, kanske. Eller så smittades deras carelessness av sig och jag bara kör på. No pasa nadaaa! 

 

 

  • Raseborg

Jag vet att det inte är ett annat land, duh'. Men jag måste lista med det för att Ekenäs, Karis och allt som hör till har nog egna trafikregler och att kunna köra bil i Raserborg utan problem är nog en talang i sig. Am I right? Det är ibland lättare att köra bil i Åbo eller t.om i Helsingfors för trafiken är mera styrd av trafikljus. Vet inte hur mycket det ena trafikljuset påverkar i Ekenäs liksom. Det är lite spännande och kul att cruisa på i hemstaden. Lite som fast and furious. Wroom.


Ser framemot att få cruisa omkring nästa vecka och hoppas det går smärtfritt och utan skråmor på både bil och på oss. Ska försöka plugga om hur trafik-vetten är i Kroatien så man är lite förberedd iaf. 

Jag rekommenderar stort att hyra bil när man åker utomlands. Man ser så mycket mer av landet och kan upptäcka fler ställen! So worth it. Är man flera än en så blir det inte så farligt mycket dyrare än att åka buss/taxi/båt om man vill längre än runt byn liksom. 

 

HE va he!

Om någon har rest omkring i norra Kroatien och/eller där omkring - ge gärna dina bästa tips på vart man borde fara på kytt.

 

CHEERZ!

 

Sofia
Kommentarer (2)
Ja, trafikljuset.. det förvirrar nog en del raseborgare.. å de fattar tammigimoron att svänga höger mot Tenala fast det är grönt.. hjälpte inte heller alltid att stå på tuten och visa att det för h#@$€÷/^×&te är GRÖNT!! Sen finns de dem som varit utanför gränserna och förstår sig då detta..
Marika13.08.18 kl. 19:48
:D:D
15.08.18 18:59
Fattar alltså INTE
Marika13.08.18 kl. 19:49

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com

 


 

 

 

 

Senaste kommentarer