GREETINGS FROM CROATIA

21.08.2018 kl. 16:51

Hej och hå!

Sitter JUST nu i skuggan på en klippa brevid kristallklart vatten i 32 graders värme. Har vita fläckar av salt på kroppen av det saltiga havet och träningsvärk i benen av  allt klippklättras. 

 

Vi är på dag 3 av vår vecka här i Pula och allt är hyvvens! Idag är en chill dag då gårdagen spenderades i bilen. Vi har som sagt hyrbil för hela veckan, och eftersom det kostar 10 euro extra per dag (?!) för att ha två förare, är det bara jag som kör bilen. Underliga regler de har. Det är även bara förarens kreditkort som dög till betalningen..också jätte weird. 

Anyway, igår körde vi upp via Trieste till Ljubljana. Så vi körde genom Italien till Slovenien och tillbaka till Kroatien på en dag. Vilka vyer alltså! Fick inga vettiga bilder på det från motorvägen när man kanske inte ska stanna mitt i och ta en bild. Man sku tycka att de fanns utsatta fotograferingspunkter för turister - men icke det icke! 

 

Några grejer jag har reagerat på så här långt:

  • Helt ok trafik här, förutom den tre timmars långa köen vid gränskontrollen. Just då kändes livet ganska sugigt men nu är det ett svagt minne. Nästan. Försöker förtränga det. Thank god for A/C! Dessutom fick vi se alla olika sorters körstilar. De som följde reglerna och köade tålmodigt, de som försökte tränga sig förbi TROTS det ändå stod stilla och de som ställde sin bil i vägen för de som försökte sig förbi. TEAMWORK över gränserna! 

 

  • Det är rätt så fina vägar här och jätte rent! Inte mycket skräp som ligger omkring. 

 

  • Italienare har level 10 roadrage. As expected.

 

  • Jag KAN köra bil överallt - speciellt med en bra navigerare!

 

  • Vägtullar är inte så scary som jag trodde. 


Trieste är en fin italiensk stad. Hann inte se så mycket men pizzan var god och gelaton ännu godare! Det fanns små söta parkeringsrutor endast för vespor och det sku behövas överallt med tanke på alla mopeder och motorcyklar som tar upp bilparkeringsrutor. 

 

Ljubljana var så mysigt och fint! I storlek med Åbo med mycket kompaktare och finare. Hann spendera några timmar där och kan säga atg jag lätt vill åka dit igen! Min kompis Pia från Mallistiderna bor där så det var jätte najs att få träffa henne och hennes söta familj i samma veva, efter fem år sen sist! Jiisus tiden flyger. Hennes söta son Svit (uttalas typ som sweet), han stal mitt hjärta <3

 

 

Vi startade ganska sent från Slovenien så då vi äntligen var hemma runt 12, var ögonen trötta av all koncentration bakom ratten och kropparna stela. Men totalt värt det! Dock kommee vi att hållas inom Kroatiens gränser resten av resan för tammifan jag köar icke i den kön nå mer. 

Jag är ganska så överaktiv på Instagram så om ni vill se mer bilder i realtid får ni gärna följa mig på @fiauster

 

På återseende!

 

Filosofia Johansson

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com

 


 

 

 

 

Senaste kommentarer