HELLO HöSTEN!

29.08.2018 kl. 18:48

Dagens soundtrack:  allt med Ted Gärdestad


Hösten är kommen! Det märks i den kalla morgonluften och på mängden halare som snurrar på i stan. Löven på träden är fortfarande gröna, men börjar sakta falla ner. Inte mig emot, jag älskar att få ha lager på mig. Tröjor, jackor etc. GÖTT. 

Tänkte fylla i Ratatas höstlista idag! Häng med!

 

Vad är dina mål i höst?

Några små mål är att blogga mer, stressa mindre och spendera mindre. Sommaren är snart helt och hållet över och därmed mera möjlighet att spara sina slantar. Det är inte lika frestande att gå på terass när det är kyligare utomhus liksom. 

Jag reagerar på stress med magen. Det resluterar i magkatarr. Det leder till brännande mage och kaffeförbud. Can't deal with that! Så tips på att sluta stressa? Anyone? Helst nån i samma bransch. 

 

Vad ser du mest fram emot?

 

Ska starta en engelsk verksamhet med femåringarna på jobbet - ser framemot hur det kommer att gå. Jag älskar engelska och gillar mitt jobb. Så varför inte kombinera det? 

Ser framemot alla roliga fester och planer jag har under hösten. First up är SKATAFE träffen vi har varje år med mina barndomskaverin som är nu på lördag. YESS.

Ser fram emot december. För då är höstterminen snart slut och troligen har jag klarat av mina arbetsuppgifter i rätt ordning och i tid. Plus att det kommer en redigär skatteåterbäring. Did someone say travel? Or shopping? or BOTH?

 

Känner du dig klar med sommaren?

 

Yes. yes. a hundred times YES. Men är inte klar med dagsljuset. Det får gärna stick around. 

 

Hur såg din höst ut för ett år sedan?

 

Jag hade inlett min sista höst som studerande och det var jätte segt. Min fritid och mitt privatliv var awesome, men jag var inte alls motiverad med skola. Men tammitusan nog blev jag klar för det! 

 

Hur såg din höst ut för fem år sedan?

 

Haha, hamna nog tänka ganska hårt för att komma ihåg det. Det var 2013, jag var 24, bodde på Mallorca och arbetade som kids entertainer på hotell där högsäsongen var som hetast i augusti. Underhöll barn ungefär 6 dagar i veckan,10 h per dag och festade varannan kväll. Lifvet helt enkelt. 

 

Vad var bäst och sämst med sommaren?

 

Bäst: Vänner, fester, värme, glass, grillmat och kärlek.

Sämst: Svett, klibbiga nätter, arbetslöshet och getingar.

 

Vad för kultur har du tänkt konsumera i höst?

 

Jag ska själv börja sjunga - så det är nåt! Tänker även försöka gå på en och annan standup eller teater om det kommer nåt trevligt till Åbo. 

 

Vad blir ditt mest använda plagg i höst?

 

 

HATTN. Den kära hattn. 


Extra bonus fråga made by me:

 

Vilka filmer rekommenderar du i höst?

 

Filmen om Ted Gärdestad. Finns på viaplay. Finns säkert någon annanstans också. Ted - för kärlekens skull.              Så sjukt bra att jag grät floder. Passar bra till egen tid då maskaran garnterat rinner. 

Captain Pillips.  Finns på Netflix. Tog evigheter innan jag vågade se den för jag trodde den var jätte hemsk men är glad att jag vågade! Den är verklighetsbaserad och skitspännande. Tom Hanks spelar Captain Phillips vars fraktskepp blir kapat av somaliska pirater. Helt sjukt bra. Passar bra till en hemmakväll.

The Spy Who Dumped Me. Går nu på bio. En överdriven spionkomedi med Mila Kunis (mjeh), Sam Heughen (Jamie från Outlander. YAS GIRLS) och Kate McKinnon (som är min FAVORIT cast medlem i Saturday Night Live.).  Den är rolig, lite sarkastisk, lite hunkig och ibland ganska blodig. Det enda jag störde mig på var att Sam Heugens karaktär INTE var skotsk. WTF dude. Passar bra för en girlsnight eller en dejt. 

 

 

 

 

sofia

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com

 


 

 

 

 

Senaste kommentarer