även den bästa behöver hjälp ibland

09.09.2018 kl. 14:48

Hello sunday!

Hur har era vecka varit? Min har varit lång och fylld med massor av känslor. Ingen överraskning, det är ju jag som skriver. Men ändå mer känslofylld än vanligt, men också bra!

Känslor som glädje, låg självkänsla, hög självkänsla, nöjd, överraskad, "take that world", trött, ledsen, överväldigad, fundersam, tom, stolt, älskad och förtvivlad. Allt inom sju dagar och ofta många på samma dag. Det kan vara en vanlig dag på jobbet med nya utmaningar eller en helg med min pojkvän när vi diskuterar framtiden. Det hör väl livet till, I guess, för jag är väldigt happy.

 

 

Att vara en extra känslig person kan bli jobbigt, speciellt när den största svårigheten blir att försöka indentifiera vad som egentligen ligger bakom en känslofylld reaktion. Det tar tid att luska ut orsaken och ännu mera tid att släppa taget. 

Gissa hurudant emotional hell jag har i ett förhållande? HAHA. 

Igår hade vi middags dejt med gott vin och jätte bra mat. Oooch som vanligt i en relation så diskuterade vi vår gemensamma framtid. Vi är mer än överrens om vart vi är påväg och att vi vill ha varandra.

Ganska långt vill vi samma saker, men vi har många olika drömmar och mål för oss själva. Förstås, som alla olika människor har. Det uppstod många what if's och men vad händer om? i vår diskussion. Mest från mig. Vet inte om det var för att jag var trött eller tipsy men något satte igång min överanalyserande sida.

Jag har en tendens att ta ut eventuella problem i förtid och stressar över saker som may or may not happen. Jag hatar den sidan av mig för den kan göra en perfekt dag ganska så tung. 

Men nu är jag extra glad.. Jag är nöjd att just jag har hittat en sådan som Erik. För han blir inte arg eller rädd för att jag blir så här ibland. Utan han förstår mig och hittar på roliga lösningar på det jag fastnar på. Vi kan prata om allvarliga saker utan att det blir gräl. Han ser inte min svaghet som en svaghet, utan som en styrka för att jag vågar visa mina känslor och prata om dem. Han är cool och lugn (ibland irriterande lugn). Han vet vad han skall säga och säger dem så ärligt. Även om jag frågar samma sak tre gånger för att vara säker. 

Så idag när Erik skulle gå hem valde jag att be honom stanna lite till. Jag hade en liten osäker känsla och behövde få ett avslut på diskussionen så jag kunde gå vidare från den. Oftast är det jag som pratar mest och löser det själv - men det känns bra att göra det tillsammans ändå. Så i slutändan har vi de fortfarande bra. Igår var en lyckad date och allting är bättre än nånsin. 

Men jag önskar ändå ibland att jag inte kände så starkt och oroade mig så mycket om allting, för det bli så jävla tungt. Men idag är jag glad. Glad för att jag inte säger att allt är ok, även om det inte är det. Det kallas för personal growth om inte annat! Även om en sida av mig vill vara en strong independent "i don't need no man to live" woman, så känns det bra att visa att man kanske behöver lite hjälp ändå. 

 

THANK GOD FOR THIS MAN.

AND ALSO FOR HIS WOMAN.

 

 

CHEERZ!

 

 

sofia
Kommentarer (1)
Det där låter så himla bekant. Överanalysera allt. Känslorna väller över en, eller sugs ur en.. tusen olika känslor. Allt på en och samma gång. Stressar för saker som kanske aldrig händer. Så onödigt. Men ändå kan man inte sluta. Suck!
Marika10.09.18 kl. 12:31

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com

 


 

 

 

 

Senaste kommentarer