Förlänger livet med en sång i taget

14.09.2018 kl. 19:53

 


Musik. Balsam för själen. Chokladen till fredagskaffet. Vinet till osten. Det där goda i lifvet.

Jag har älskat musik sen jag var liten. Mina första idoler, vad jag själv minns, var Tomas Ledin, Bryan Adams och Lejonkungen. Jag lärde mig musiktexter fortare än läxor och jag lärde mig engelska före finska. 

Jag gick i musikskola men jag var för blyg för att ta plats. Jag älskade musiktimmen i skolan men var för mesig för att sjunga högt och bäst. Jag älskade musikaler men var för tyst för att våga på en stor roll. Men jag drömde om stora roller, solosång och att vara först och störst och i rampljuset.

Men för att kunna ta plats och synas måste man våga och den sorts självkänsla kom först för några år sedan. Alla på sitt sätt I guess, men jag önskar så det skulle ha hänt tidigare. Men ingen sorg för mig ankeborg!

Jag var på min första kör-övning igår. En helt vanlig arbis kör. 

När jag kom dit kände jag mig lite obekväm medan jag satt och såg alla komma in i tur och ordning. Ena efter den andra har varit med förut och kände varann. Jag satt tyst och iaktog varenda en. Tankarna snurrade i huvudet och en rush av osäkerhet svepade förbi. Kanske jag inte ska vara här. 

Men under uppsjungningen och "mi mi mi" - blev jag så glad att jag bara stod där sjungande med världens största leende på läpparna. Jag kom ihåg varför jag anmälde mig till en basic amatör kör. För jag bara älskar att sjunga! Visst drömmer jag om musikaler och större saker, men just nu är detta precis vad jag behöver. 

Vanliga människor i alla åldrar, som träffas en gång i veckan för att sjunga bra och utmanande låtar bara för att det är roligt. Hon som drar det verkade lite irriterande till först, men efter hon delade ut We Are The Champions så visste jag att detta ska bli skit najs och att hon verkar riktigt okej. Inga mesiga låtar här inga, men ändå ingen press på. Kören ska vara enstämmig - men kommer att ha svårt att inte vaila som queen B eller sjunga stämmor. Dat iz how I do it. 

 

Att sjunga i kör förlänger livet ett par minuter per sång. sades det igår, och visst blir man lyckligare av att sjunga. En sorts terapi för själen. 

Är lite sur att jag inte börjat tidigare för tänk om jag var i ett band eller i en musikal nu, men tammifan nu är jag glad att jag ändå börjat nånstans!

 

YES!

 

Ha en bra helg, det ska jag ha! 

CheerZ!

 

sofia

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com

 


 

 

 

 

Senaste kommentarer