Varför jag inte köpte en biljett till Ed Sheeran

27.09.2018 kl. 19:39

Först och främst vill jag klargöra att jag ÄLSKAR Ed Sheerans musik och lyssnar gärna till hans ljuva stämma. Han skriver så vackra och fina låtar att man har 3-4 på kö till ens eget bröllop nångång. Så naturligt blev jag excited när man fick höra att han äntligen är påväg hitåt nästa sommar! 

Jag kollade fort upp när biljetterna släpps och vad de kan kosta. Sen blev jag mindre excited och fortsatte min dag. 

93.50€. För en konsert. What?

Jag har aldrig betalat så mycket för en konsert förut, och jag har varit på över 25 konserter (iaf har jag sparat 25 stycken biljetter). De dyraste jag själv betalat för är Lady Gaga och Bon Jovi som var 69 euro. De billigaste var Backstreet Boys för 200 mark. Hehe. Och den bjöd mamsen på.

 

min första keikka år 1999. 

Jo, Ed är en stor artist och man ska räkna med att behöva betala en stor summa. Men att betala närmare 100 euro for a one man show? Not for me. En liten snubbe som man knappt ser fast man har någolunda bra platser? Tveksam att det skulle vara värt det för min del. Jag vill SE lika mycket som jag vill HÖRA. Annars kunde jag lika bra kolla på youtube. 

Menar inte att ni som har köpt en biljett nu är korkade - NEJ - klart jag är AVIS! Jag tänker bara på mig själv nu och mina egna principer. Jag gjorde en liten omröstning på Instagram och ungefär 78% håller med mig om att det inte är värt det. Häften kanske är sura för att de inte fick en biljett, och hälften kanske på riktigt tycker det är för dyrt. Några vet jag är lika sur på honom som jag när han inte reagerade på mitt inlägg i somras. 

Anyway - det kommer säkert vara en jätte bra konsert överlag då han är så bra som han är och garanterat fina ljuseffekter och looopingar! Men tror själv han passar bättre med sin gitarr i en liten pub än i en stor arena. 

Men sen igen - vad vet jag! Nog förstår jag att man vill betala om man är ett stort fan. Kanske jag bara inte är ett tillräckligt stort fan? Kanske jag har blivit mer selektiv i vem jag vill se? Who knows. 

Men jag kan garantera att om Backstreet Boys skulle göra en comeback tour - jag skulle betala. Cuz the limit does not excist.

 

 

I morgon är det fredag och äntligen LÖNEDAG! 

Gött.

CHEERZ!

 

Sofia
Kommentarer (1)
Intressant inlägg! Köpte själv biljetter igår och håller nog med om att det var dyrt, men samtidigt var det inte det dyraste jag varit med om. Queen + Adam Lambert kostade 110€ för ett år sen, vilket kändes otroligt mycket. Men väl på plats var det väldigt välplanerade ljuseffekter och dylikt: blev ganska tydligt att själva turnén i sig är otroligt dyr. Ed Sheerans set-up är nog inte lika dyr alls, så han och hans management får nog en riktigt maffig vinst åt sig själva. Men å andra sidan går pengarna oxå till så många andra parter, som arrangerar konserten här. Alla säkerthetsplaneringar, personal, löner osv. Så det är inte jättebilligt att fixa en konsert för 60 000 personer. Samtidigt får artister/banden inte längre sin lön från musiken i sig som tidigare, utan nästan enbart från konserterna, vilket säkerligen spelar en roll i priserna. Om vi lyssnar på musiken mer eller mindre gratis måste vi kanske acceptera en viss inflation i konsertbiljetter, för att jämna ut det? Arrangörerna hittar ett pris, där en stor del av konsumenterna ännu är redo att betala, och där olika parterna ännu går på vinst. Så konserterna är ofta idag dyra och för min egen del har det oxå påverkat på det sättet, att jag inte är redo att betala såna summor för vad som helst :D Den här gången var jag redo, men jag kan förstå att inte alla är det :)
Sanna28.09.18 kl. 07:35
Absolut, håller med! Det är ju inte endast artisten som ska ha betalt utan alla som är iblandade. Allt ingår i bijettpriset! Jag var faktist själv på Adam Lambert & Queen (fick det som gåva dock..) och där såg man att det var mycket pengar satsade på showen! Och ännu mera sant är att vi faktist inte betalar mycket för att lyssna på musik idag och det måste ju bero på varför biljetterna höjs.. Men ändå tycker jag Ed sku kunna chilla lite ;)
30.09.18 19:20

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com

 


 

 

 

 

Senaste kommentarer