vad september har lärt mig

01.10.2018 kl. 15:58

dagens soundtrack: sweetner - ariana grande


 

September kändes som en vecka. Som en fis. Som en rolig kväll. Tjoff! Som en kall öl på en somrig dag. Slurp så var den slut! 

September har dock varit en lärorik månad för min del. Jag har gjort massor, jobbat mera och jag har på något sätt utvecklats lite igen. Kan vara för att jag är på mitt tjugonionde år och vuxenskapet knackar på axeln, eller så gör hösten att jag blir zen och kan fokusera mera. 

 

 

Jag får på något sätt mera gjort på kortare tid på jobbet. Jag har lärt mig att planera smartare och ta vara på den korta tid man har och vara effektiv (ibland, inte alltid). Gäller att planera sin planering. När jag började jobba planerade jag vad jag skulle planera under min planering och tjoff var planeringstiden slut. Rookie mistakes, I guess. MEN - man lever och lär. 

Jag lyssnar mer på min kropp. Orkar jag gymma idag? Vill jag påriktigt ha en till kopp kaffe? Tål min mage ett glas vin till? Svar: Oftast nej. Om jag ens frågar mig själv dessa frågor så är svaren automatiskt nej. Men om jag säger att idag ska vi gymma, nu vill vi ha en redigär kopp kaffe eller kanske vi tar en öl istället - då lyssnar min kropp på mig och allting löser sig. Hehe. 

Att spara pengar. Jag har alltid ALLTID betalat bort hyran & alla räkningar direkt när lönen kommer och sedan är resten att spendera hela månaden med gott samvete. Men lever också med den mentaliteten att resten är till mig och bara mig och mina nöjen - because I'm worth it, så det blir inte så mycket över till sämre tider. Visst har jag alltid sparat en pikuliten summa till mitt BSP konto, men nu har jag höjt den pikulilla summan så det kanske ska börja synas nånstans! #vuxenpoäng. 

September har även lärt mig att andras stress och oro behöver inte vara min stress och oro. Det är inte lätt hörni, men jag försöker mitt bästa att skaka bort det! Hjälper såklart till så gott jag kan, men vill inte bli smittad liksom. So far so good!

 

 

Andra små överraskningar:

  • Jag är kvar i min arbis kör. Brukar va en väldigt periodisk typ, så att jag ännu är kvar är ett mirakel! Roligt är det. Behöver inte tänka på nåt annat än låttexter i 90 minuter. T e r a p i!

 

  • Jag har lyckats hålla mig borta från örontopsar! Fact: Jag är beroende av att putsa mina öron och har haft det som en avstressningsterapi om kvällarna. Men det resulterade i torra och sjuka öron, så jag hade en intervention med mig själv och slutade. Visst har jag haft svaga stunder när jag hittat en tops men dumt huvud får kroppen lida, och öronen svider. Erik har förbjudit mig att använda hans, den jäkeln. Men har nu använt ett öronspray som lite lättar. Lite. Not the same.

 

  • Hösten gör mig kreativ och aktiv i köket. Who knew? Bara igår lagade jag en ny kanna cashew mjölk, mat för hela veckan och en sats energibollar. Är det för att vädret ute gör att man hålls inne? Är det för att man vill äta mer jordnära hemlagade grejer på hösten? Idk.

 

  • JAG GRÅTER MER. Herrejestas. Alla filmer, alla tv-serier. Musik. Barn på dagis som säger nåt fint eller sött. Stolta stunder. Sorgliga stunder. Grät till två avsnitt av Nashville igår så att min huppare var våt. Håhhå.

Det var den månadsresumén! Tack september, och hejsan på dejsan oktober!

Det ska bli massor med kul som exempelvis min favvo holiday -  HALLOWEEN! Vem bjuder på fest?

 

CHEERZ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sofia
Kommentarer (1)
MEn man vill ju göra så mkt mer mat i september, så relaterar. Är besatt av grytor, vilket jag hatade förut hehe.
Julia / Grön i Åbo02.10.18 kl. 19:34

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com

 


 

 

 

 

Senaste kommentarer