Friday, I'm in love.

19.10.2018 kl. 10:23

veckans soundtrack: there are worst things I could do - grease soundtrack


FRIDAY!

Idag är ingen vanlig dag, för det är Fias höstlovs dag! Tammitusan, en ledig fredag. Det var längesen. Traditionsenligt för en semesterdag har jag varit sjuk hela veckan och har bihålorna fulla med crap, men ledig ändå. 

Solen skiner ute, löven skiner som guld på marken och livet känns trevligt. Erik råkar också ha ledigt idag så vi får äntligen spendera lite tumis tid tillsammans före han åker iväg på arbetsresa på söndag morgon. 

Jag har ju varit lite överallt. Arbetat utomlands tre omgångar, jobbat på båt vecka vecka och har rest ganska regelbundet. Så jag har alltid varit den som är borta. För en gångs skull känner jag mig grounded och har inget behov att åka någonstans nu. Är ganska nöjd med att vara still. Vill nog åka på en resa på våren, men nu på hösten är jag ganska fine. 

Ska bli intressant att känna hur det är att vara den som blir kvar när den andra åker iväg en vecka. Det är ju inte länge och det kommer knappast kännas alls, men är ändå nyfiken! Kommer jag att stirra på telefonen hela veckan och vänta på uppdateringar? Kommer jag ha ett out of sight, out of mind tankesätt? Spännande tider. Tror det kommer va riktigt roligt att få höra hur han har det och vad han ska göra. Riktigt stolt över min karl som har så coolt jobb. 

Visst är jag lite avis på själva resan och skulle själv vilja ha ett jobb där man får resa nu som då, men tyvärr är mitt yrkesval inte ett jätte rörligt jobb och det har jag ju medvetet valt själv. Tror ändå det är riktigt hälsosamt för mig att hållas lite still när jag jobbar. Hehe. 

 


Jag är så glad. Så glad så GLAD för äntligen är det slutet på oktober, och äntligen kommer Anni till Åbo! Jag och Ia ska bjuda på hennes trettioårs middag, ungefär 4 månader efter hennes födelsedag. Så blir det i vuxenlivet i olika städer med olika arbetsturer och olika liv. Det tar en stund innan det passar alla. Men är så stolt över oss att vi fick det ordnat!

Ia och Anni är barndomskompisar, och jag och Anni lärde känna varanda över en kopp kakao i yrkkis. Via Anni lärde jag känna Ia - och när jag flyttade till Åbo, studerade hon samtidigt som jag i Novia, och vi blev småningom riktigt bra kompisar när hon fick jobb på mitt jobb. Det var via Ia jag träffade Erik, och hur de känner varandra är en annan historia. Haha. 

 

 

Kommer bli en riktigt bra helg alltså! 

Men före det - en riktigt skön ledig höstlovsfredag.

 

Ha en jävligt bra helg allihop!

 

CHEEERZ!

sofia

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com