verklighet vs sociala medier

27.10.2018 kl. 11:23

 


Vet ni vad jag irriterar mig på mest samtidigt som jag gör det själv lika mycket som alla andra? 

Enbart visar sin bästa sida på sociala medier.  

Nu pratar jag inte om personlighet, godhet och positivitet - mera sånt till ut till folket. Utan jag menar de bilder, videon och citat vi lägger ut för andra att se på sociala medier. 

Jag stod framför spegeln och poserade i träingskläderna. Såg otroligt fit ut i en sidopose. Men så ser jag ju inte ut påriktigt? Jag är verkligen inte tränad. Men jag kan ge illusionen av det. Intressant. La genast ut det på instagram stories och därefter la jag ut en dubbelhake bild för att jämna ut det. För jag kände mig fake.

Jag uppskattar ärlighet. Jag gillar att se folks ups and downs i vardagen för det gör det verkligt och realistiskt då sociala medier är redan väldigt utanför verkligheten.

Men alla vill inte det, vilket är fine. Många vill drömma sig bort i andras perfekta livstil och drömma sig bort från sin egen vardag. Tro mig, jag följer några såna konton. Men jag mår inte bra av det i slutändan för jag vet att mitt liv inte kommer vara så, för jag bor inte i LA och kan äta samma sak, jag har inte storlek xs och kan pull off samma look och jag är inte rich and famous. Jag blir så påverkad av andra. Jag vill köpa den möbeln för jag tror det gör mitt liv lyckligare för det gör den personen lycklig! Right? Wrong. 

Inget fel på att bli inspirerad, men att bli påverkad av det på ett negativt sätt är inte najs. 

Därförär jag tudelad. För samtidigt som jag vill känna mig bra och snygg när jag delar med mig och visa det godaste i livet - så vill jag inte att folk ska få fel bild och tro mitt liv är felfritt eller att jag är någon. (dummaste uttrycket ever, för jag är ju någon? Jag är ju jag.)

För en bild på instagram är 2 minuter och trettio bildförsök av ens 24 timmars dag. Det glöms ofta bort. 

Alla har vi dåliga dagar, alla har vi dubbelhakor och alla har vi dammtussar - och jag tycker det är hälsosamt att även de största influencers visar det ibland så vi vanliga meikäläinens kan andas ut och vara nöjda med våra vanliga liv. 

Säger inte nu att jag är någon som folk ser upp till, haha, men jag vill behandla andra så som jag själv vill bli behandlad. Så om jag önskar folk skuller visa mer realistiska sidor av sina liv ibland - så gör jag det också. Practice what you preach. You feel me?

Det är så uppfriskande att se på exempelvis instagram storis där det syns av hela livet. Alla olika skeden. Jeanett Odgen (@shutthekaleup) visar upp allt. Från perfekta maträtter till när hennes unge spolat ner hennes dyra schampoo. Hennes skitsnygga inredning till oredigaste hem. Det verkliga livet. Det om något är insprirerade och relatable från någon som ändå har lyckats via sociala medier. Samma gäller @PtFia. Hon visar livets alla sidor och det så KIVA. För livet är inte perfekt. Inte hur mycket man än försöker. 

Detta är vad JAG behöver. Säger inte att det är fel att bli inspirerad av fina bilder och perfekta liv. Det är bara inte vad jag mår bra av i stora mängder. 


Tänker avsluta med avsnitt ett av Fiausters Biktstol. Ett nytt koncept där jag erkänner något från veckan, som jag gjort för att hacka ner på mig själv eller mitt liv eller något liknande.

 

  • Jag har haft ångest för att jag inte har fortsatt träna regelbundet för min röv har tappat sin tränade form. För om jag hade fortsatt träna hårt efter jag skada min fot som ledde till mitt sneda knä, så skulle min röv var som en juicy peach för att det sir bättre ut i andras ögon och mitt liv vore bättre. Men kom fram till att jag aldrig mått bättre i min platta kropp nu än då. Men ändå vill jag få tillbaka min runda rumpa men jag föredrar att sitta på soffan. IM SO CONFUSED!

 

Vill ni bikta med mig? Vad vill du erkänna?

Kommentera nedan - här dömer vi inte!

 

 

CHEERZ!

Sofia
Kommentarer (1)
Jeei!!

Jag steg upp en morgon och åkte till gymmet.. riktigt tidigt.. jess, var detta min nya grej.. följande morgon samma sak, steg upp.. satt på wc.. tänkte FUCK THIS och kröp ner under täcket igen!

Jag har också ångest genadt som jag lite lämnar träning.. som denna vecka då det "bara" blivit ett pass.. andra inhiberad pga den jävla förkylningen som vägrar släppa.. har varit fem före att åka till gymmet fast jag är sgs död.. bara pga ångesten.. som om jag sku gå upp till 100kg igen va är pga detta.. nej fan..
Marika27.10.18 kl. 12:40

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com

 


 

 

 

 

Senaste kommentarer