SHOPSTOP NOVEMBER

31.10.2018 kl. 17:10

Hej allihopa!

Trevlig onsdag och trevlig LÖNEDAG för oss som får lön idag! Är det bara jag eller har oktober varit extra lång? Tycker jag har räknat mina slantar i tre veckor nu. Har undrat och reflekterat över det ganska mycket, och har kommit fram till att jag behöver en shopping paus. Så nu är det shopstop. Ska börja med 30 dagar, och sedan fortsätta i december (förutom julklappar). 

Det betyder att jag ska lära mig att inte köpa nya kläder till mig själv bara för köpandets skull. Jag har kläder. Allt för mycket kläder, snygga kläder, bra kläder. Så ska se hur mycket jag sparar på att låta bli! 

Jag shoppar inte STORT och jag köper inte dyrt, men jag köper ofta små saker som till slut blir stora summor. Så nu är det avgiftning. Rehab. 

Målet är att minska behovet och att spara mer pengar. För jag är världens sämsta på att spara. Har ett "I might die tomorrow, let's buy some new stuff" tankesätt. 

Nu ska jag leva efter "I still might die tomorrow, but I can't wear this in hell anyway, so I wont buy it because I want to travel". Det gäller alltså kläder, onödiga prylar & skor. 

Ska bli ett intressant experimient och en stor utmaning för mig. Så därför måste jag skriva ut det här så jag har sagt det högt. Hehe. DOCK så räknas inte mitt frissabesök nästa vecka för det har jag redan sparat ihop till och haft bokat länge ok. 

 

Hur svårt kan det egentligen bli? Har massor av vänner som köper kläder typ en gång i året, och dom har bra stil. MÅSTE ÄNDRA TANKESÄTT. 

Det är dock inget fel på att vilja ha snygga kläder, men det är fel på att jag vill unna mig något varje vecka och märka hur det blir knapert i slutet av månaden på kontot, och fullt i garderoben.

Dags att bli smartare. 

 

Vad borde du sluta slösa pengar på?

 

CHEERZ!

 

sofia
Kommentarer (1)
Jag borde bli bättre på att handla, mat. Planera i förväg. Vi är ju rätt många, så det går mkt mat åt. Äta bra, men billigt. Kastar ut MASSOR av € på mat. Onödig mat. Är svag för inredning och små prylar.. Så där får det även onödiga summor. Inte alla veckor och inte alltiddyra saker. Men ändå sådant vi kunnat leva utan. Hmm.. kanske jag borde sätta shopping förbud oxå?? H. Hon som just klickade hem ett paket från H&M :O
Marika 31.10.18 kl. 19:46

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com

 


 

 

 

 

Senaste kommentarer