..om jag kunde åka tillbaka i tiden

03.11.2018 kl. 12:47

Ibland undrar jag hur det skulle har varit om jag var född tidigare. Det finns så mycket jag skulle ha vilja vara med och uppleva före min tid. Människor jag skulle ha vilja träffa och se. Saker jag skulle vilja pröva på. Allt kanske inte var bättre förr, men det finns nog mycket MYCKET jag skulle vilja ha med mig idag. 

 

1. MTV. Detta har jag upplevt själv och växt upp med - och det var det bästa med lördag mornar. MTV top 20. Då MTV var musik och bara musik, och musikvideor var det bästa som fanns. Nu finns allting på youtube och man får all information när som helst. Men den känslan att sitta och vänta tålmodigt på vilken video som var nr 1 varje vecka. INSANE. 

Jag saknar det och det är synd att dagens ungdom inte får uppleva samma sak. Undra på att ungar inte har tålamod idag. THEY DON'T have to WAIT!

2. Kunna åka tillbaka och ge en bitch-slap till alla historiska idioter som påverkat världen till det sämre. 

3. COKIS. Det skulle varit så coolt att uppleva den hypade Coca Cola kulturen då ingen visste hur ohälsosamt socker var och man kunde äta + dricka vad som helst. Ignorence is bliss. 

Idag är vi hälsosammare, och det är bra, men lite tråkigt ibland.

4. Att vara en skrikande svimfärdig flicka i publiken. Jag skulle göra vad som helst för att få se orginala live-shower av Queen, Michael Jackson och The Beatles. Jag tycker att musiken var bättre förr. Det var ordenliga uppträdanden och band var verkligen band med instrument. Det finns idag, men inte på samma vis.

5. GREASE is the word. Hur coolt skulle det inte vara att fått uppleva 50-talets USA? Kläderna, musiken, bilarna & danserna? Bortsett från kvinnors brist på några som helst rättigheter - men KULTUREN THO! 

Kan någon ordna 50-tals nyårsfest? 

6. Investera i Apple. Tänk om jag hade investerat en femma då det var ingenting - och nu ha miljoner. That would be cool. 

7. PARDANS. Jag ser på min mamma, mina mostrar och deras män - och de kan dansa. Min generation har inte växt upp med pardans på samma vis och är så avis. Min moster och hennes man kan dansa i timmar och de är så synkade. Varje steg och varje dansstil. They got it. Att gå ut på dans. Bjuda upp. Dansa med varandra och inte bara i en ring. Det skulle ha varit awesome. 

8. Rest omkring då allt var orört och vackert. Kunnat se alla våra turistiska platser som de var från början och inte hur vi har förstört dem. 

 

 


Allt var ju inte bättre förr - det finns nog mycket idag som är till det bättre..mediciner och rättigheter och sånt. Men ibland skulle det vara kul att för en dag kunna resa tillbaka till en historisk stund och vara med om det. För mig är det nog musiken jag drömmer mest om.

 

Vad skulle du vilja uppleva eller förändra?

CHEERZ!

 

 

sofia

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com