Några av fiausters överlevnads tips för det dystra novembermörkret

15.11.2018 kl. 16:32

Tänk att man VARJE år i november glömmer bort hur mörkt det verkligen blir och hur det påverkar ens psyke. Varje år blir jag lika förvånad. Varje år. VARJE. ÅR.

Det bästa med detta är ändå hur allihopa påverkas av detta. Det blir ett gemensamt hat för mörkret. Alla är vi trötta, alla klagar vi på att det är jobbigt att stiga upp då det är mörkt och komma hem när det är mörkt och alla är vi lite bittra. Så på ett vis är det mer accebtabelt att bli lite mörk i själen. 


Men även om man blir mörk i själen, så finns det sätt att försöka hålla hoppet kvar, om man vill. Här kommer några tips av mig, på hur man kan försöka lysa upp sina mörka november dagar:

 

  • Jobba med barn under dagen, så är du för trött för att orka bry dig om att det är mörkt på kvällen. Då man kommer hem så räknar man bara ner timmarna till läggdags för man är så trött! PLUS att det känns mer okej att sova kl. 19 då det redan är svart ute. YES!

 

 

  • Ljus, ljus & ljus! Tänd en massa ljus och ät smörgås. Det är någonting med kvällsmål bland tända ljus. Kom bara ihåg att släcka dem innan du somnar, för annars blir det kanske för ljust. För att vara på den säkra sidan kan du leta fram fireplace på youtube och ha den sprakade i tvn. Mysfaktor!

 

  • Ladda ner RISK och ta över världen från din soffa. Bra tips för den som inte kan eller vill spela Monopol eller Risk i det verkliga livet bland verkligt folk,  utan vill göra det i tystnad med folk man inte känner eller ser - så man kan vara anonymt bitter.

 

  • Om du inte har en egen doggo eller catto eller vandrande pinno att mysa med hemma - Följ en massa hundar & andra djur på sociala medier. Det finns inget som värmer mitt kalla november hjärta mer än hundar på instagram och youtube. HERREGUD vad varm och hundsjuk man blir. På youtube finns massor med gulliga djurvideon som muntrar upp vem som helst! #dogsofinstagram #sgtpeppersfriends #puppylove #adoptdontshop @dogies

 

 

  • Fönstershoppa. Gå till stan och kolla in en massa julfönster! Det börjar småningom bli juligt överallt och vad annat än det kan göra en på muntert humör? Man får en massa inspiration och julklappstipz.

 

  • Hemmaspa. SELF LOVE Y'ALL! Ansiktsmask, nagelvård, hårvård osv. Jag gör ansiktsspa minst en gång i veckan och känner mig som en ny kvinna efteråt. Rekommenderat är typ på torsdagskvällar så man känner sig helgfräsch eller söndagkvällar så måndagen känns kivogare. (Jag använder produkter från Origins (finns i ex. Stockmann) och CocoKind (beställt från iHerb.com eller LuckyVitamin.com)).  

 

 

  • KOLLA FILM & SERIER! Det finns inte bättre tid än nu att kolla alla serier du ville se i somras men inte kunde för du måste vara ute i det fina vädret. Nu uppstår det inga skuldkänslor när det är natt kl. 16. SCORE! Drömmen för en ammattilainen netflixare. 

 

  • Träffa folk! Gå på en kopp kaffe på stan eller kolla en bra film på bio. Just nu har jag hört men inte sett att A Star is Born är bra - och det kommer nya bra hela tiden! 'Tis the season for the movies! 

 

  • Dröm er bort till ljusa tider. Planera sommaren. Planera en resa. Se tillbaka på en solig semester! Skriv upp olika höjdpunkter för nästa år, även om det känns länge dit. Alla behöver man nåt att gå emot.

 

 


..sen kan man förstås motionera, städa eller gå i idé. 

Men frukta icke! SNART är det ändå december och juletider - och då kommer humöret att stiga. Iaf för min del. CUZ I LOVE XMAS! Kanske känns bättre redan i morgon då vi har jobbets pikkujoulu fest! 

 

Vad har du för november tips?

 

CHEERZ!

 

 

sofia

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com

 


 

 

 

 

Senaste kommentarer