Är det acceptabelt att vara nöjd?

17.11.2018 kl. 11:54

Att ha ett vanligt jobb idag känns lite utmanande. Det känns lite som att det inte räcker att arbeta måndag till fredag längre. Ett "vanligt" jobb är kanske tråkigt, omotiverande och ouppskattat. Som om ens karriärval inte räknas som karriär om man håller sig till ett vanligt jobb - som till exempel på dagis eller inom vården överlag. 

Jag vet inte riktigt hur jag ska förhålla mig till detta för jag älskar mitt jobb - men ibland när jag får dessa känslor så känns det som jag har siktat för lågt. Jag valde inte mitt jobb pga. hög lön utan valde mitt jobb pga. intresse. Men borde jag har tänkt annorlunda? Skulle jag har valt jobb efter lön? 

Det är inte lätt att bli påverkad av allting omkring sig. Att jämföra sig med människor omkring sig som aldrig verkar stanna och vara nöjda utan är på jakt efter bättre, större & finare. 

Men om man verkligen älskar vad man gör - får man vara nöjd då? 

 

ÄR DET ACCEPTABELT ATT VARA NÖJD MED ATT VARA NÖJD?

Duger jag även om jag "bara" är en barnträdgårdslärare som verkligen gillar mitt jobb?

Att skriva blogg på fritiden som inte drar in pengar?

Att instagramma för skojs skull?

Såklart jag gör. Men ibland blir man och fundera.

 

För tro mig, jag har prövat, funderat och arbetat mig fram till vad jag vill och vad jag är bra på - det finns inget som ger mig mer glädje. Jag är precis var jag ska vara just nu. Om jag om 5-10 år får nya intressen och vill pröva nåt nytt - såklart man ska vidga sina vyer och leva sitt bästa liv. Men man ska också få vara nöjd där man är. Visst?

Men varför känns det ibland att det inte duger i dagens samhälle? Borde jag inte vara nöjd? Borde jag KRÄVA mer av mig själv? 

Visst skulle det vara nice att få högre lön - YES PLZ, lite mera uppskattning och förmåner - JA..Men det hindrar inte mig från att fortsätta göra mitt jobb bra. Det är inte barnens fel liksom. Om jag verkligen ville ha mera pengar så kunde jag bara byta. Jag vet mina möjligheter. Men jag är nöjd.

Säger inte att det är fel att vilja ha mycket - men det är inte heller fel att inte vilja det. Att vara nöjd just nu.

 

Bara några flummiga tankar jag fick när jag vattnade mina växter en lördag morgon. 

 

 

CHEERZ!

sofia

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com

 


 

 

 

 

Senaste kommentarer