Happy monday everyone!
Tänkte dela med mig av ett så tusans gott bananbröd recept av självaste YogaGirl. Det är ursprungligen veganskt, men vem behöver sån negativitet i sitt liv (hittade inga när jag handlade) - så jag ersatte den veganska chokon med vanlig mörk choklad. Gör kanske inte så stor skillnad, men min själ kommer alltid att veta. Receptet går enligt cup-mått så ta fram din kopp!
Anyway - receptet är enkelt, gott och lätt!
Utmanar dig att inte äta halva inom 15 minuter.
Hehe.
Du behöver:
4 stora övermogna bananer
1/3 cup smält kokosolja
1 tsk vaniljpulver
2 tsk bakbpulver
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1 3/4 cup speltmjöl (går med vanligt vetemjöl också sku jag vilja påstå)
1/3 farinsocker
1/2 cup mörkchokladknappar
1 msk chiafrön
1 msk hackad mandel
(1 tsk cacaonibs)
Do it:
Lägg ugnen på 175 grader.
Mosa bananerna med vaniljpulver & den smultiga kokosoljan i en skål. Lättast går det med en mosstöt, med fötterna eller en handvisp!
Blanda resten av de torra ingredienser i en annan skål.
Blanda ihop allting till en smet, provsmaka lite i smyg.
Vänd sedan snyggt ner chokladknapparna, om det finns nåt kvar, för det lär slinka ner några under bakningens gång.
Smörja en avlång form - typ som en brödform - med lite smultiger kokosolja. Vänd ner smeten i formen. Dekorera med hackade mandelbitar och kakaonibs om man vill!
Grädda i ungefär en timme (kolla för säkerhetsskull efter 50 minuter ifall jag ljuger).
Ta ut från ungnen och låt svalna på galler.
ÄT OCH NJUT!