Det händer på natten

25.11.2018 kl. 11:24

People pleaser? Vill inte vara till besvär? That's my middle name. Att gå fram till någon och säga what's what eller ta tag i saker som känns jobbiga- inte min favort syssla. Men jag jobbar på det! 

Inatt upptäckte jag en ny kvalitet hos Erik som gör att han har vad jag behöver! Civilkurage!

Jag vaknade runt 5 tiden av att grannarna kommit hem från krogen och var på fylle-strid humör. Möbler flög och röster höjdes.

Fick en flashback från mitt förra grannskap där mitt unga passionerade grannpar stred ungefär varannan morgon och jag aldrig gjorde något åt saken för att jag inte ville blanda i mig. Inte riktigt modigt av mig, men hade hört av andra grannar att polisen besöker dem regelbundet och paret bara fortsätter verbalt strida - så valde att inte lägga i mig - utan valde att flytta bort. Hade paret på vänster sida, och en festande tonåring på andra sidan. Var nog för gammal för det grannskapet.

Anyways, Erik vaknade av samma ljud i morse och valde att direkt ringa polisen då möblemanget började flyga runt. För man vet ju aldrig vad som pågår. Det kunde ha varit ett oskyldigt fylle tjafs, eller så kunde det vara mycket värre. 

Så jag kände mig lite stolt över att han utan tvekan valde att göra något istället för att låta det vara - som jag kanske skulle gjort. Vet ni varför jag inte vågar? FÖR JAG VILL INTE ATT GRANNARNA SKA OGILLA MIG. De är inte ens mina grannar. Vi sov hos Erik. LOL. 

Polisen kom, paret slutade strida (iaf högljutt) och vi somnade sött igen. Hoppas de insåg hur löjligt det kanske var att strida för att någon av dem inte delade sin kebabrulle och det kändes orättvist.  Sen så mös dom hela söndagsmorgonen med ett genemsamt hat för paret som ringde polisen. Det kan man ju önska. 

Men nu vet jag inför framtidens samboliv som kanske händer inom snar framtid - att Erik inte är konflikträdd och har civilkurage. Så jag kan lita på det. Hehe. Det ger mig mera mod att blanda i mig då det verkligen gäller. Ett kort samtal kan avbryta något som kunde bli något värre. 


 

Kram!

sofia
Kommentarer (1)
Vi hade grannar under oss som stred konstant.. började sgs alla kvällar efter 21. Det var ropas gapas och tårar.. Vi lyssnade. Men gjorde inget. En kväll när jag var ensam hemma med barnen och de just hade somnat så började det igen. Fast värre. På en högre nivå. Han skrek som en tok, hon grät hejdlöst.. det small i väggar och jag blev riktigt till mig. Rädd att han på riktigt for på henne. Så jag lyfte skakigt mobilen och slog 112.. var så nervös, hade ju aldrig gjort något liknande förr.. polisen kom, jag visade dem vilken lägenhet det var och vad jag hört. De sade att det alltid är bra att ta det säkra före det osäkra och ringa. Det lugnade mig lite.. de gick in och efter det var det sällan strid på samma sätt.. inte lika högljutt i alla fall.. funderade flera ggr efteråt om jag gjorde rätt..Men det gjorde jag nog. För min magkänsla sade just den gången att allt INTE var som det skulle.

Nu har de flyttat. Månne pga att de hade en livlig familj ovanför med ännu mer meteli :'D
Marika 25.11.18 kl. 12:23
Det är nog en obehaglig situation.. Men det är alltid rätt att gå på magkänslan! Bra gjort <3
25.11.18 19:05

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com

 


 

 

 

 

Senaste kommentarer