ÅRETS BÄSTA...

28.12.2018 kl. 19:04

Jahapp, nu är det väl dags för en liten årsresume. 2018 har kort sagt varit intressant, kärleksfyllt & lärorikt. Mycket upp, och lite ner. Så som det ska vara! I dagens inlägg listar jag lite grejer under året som har varit årets ____! Here we go:

 

 

Årets bästa mat:

Har tänkt hårt och djupt på detta och det finns så många nomineringar. Men jag måste nog säga att påskmiddagen hos Anna & Matti är den bästa måltiden jag ätit i år. ALLTSÅ så jädrans god mat! Matti är nog värd sin titel som Årets kock -17 (läs mer om det i detta inlägg). På andra plats kommer middagen på Kaskis och på tredje plats kommer pumpasoppan på Wibox.

 

Årets bästa film:

Bohemian Rhapsody. Hands down. Skådespelarna var så jävla spot on (bortsett från Ramis överdrivna tänder), musiken var fenomenal, stämningen var guld och storyn intressant. JAG ÄLSKAR QUEEN och jag älskar Freddie Mercury - och nu älskar jag filmen.

 

Årets fail:

Jag skulle stryka ett par byxor, orkade inte kånka fram strykbrädet såå tyckte det var smart att göra det på mattan. La ner strykjärnet från 80-talet i en sekund. POOF - ett trekantigt brännmärke i min fina äkta ikea matta. Classic Fia.

 

Årets bästa helg:

Finns många. Så så många bra helger och stunder i år. Men om jag MÅSTE välja en av alla - så var det nog bröllopshelgen på Åland. Jag fick prova på att vara toastmaster på en av de bästa festerna jag varit på. Tack Johanna och Anton för det fina minnet! Tätt följt efter den helgen kommer nog alla fina helger ute i skärgården. 

 

Instagram best nine 2018 - öl, resor & smörighet.

 

Årets bästa bok:

Jag har lyckats läsa två hela böcker till slut, och har säkert fyra på hälft. Den ena var en bok till jobbet, och andra var Jaga Vatten av Ellen Strömberg. Läste den på två dagar typ och väntar redan på en ny bok av BFF-Ellen. Hon är så bra på att skriva. Man sugs liksom in i texten! I recommend.

 

Årets mest lästa blogginlägg:

Min bloggintervju med självaste Märta Westerlund från X3M! Då var det X3M veckoslut, men idag rockar hon X3M morgon. Lite offended att mitt mest lästa inlägg är om någon annan än mig, men ok. SKOJA, hehe. Märta e cool så det är en fröjd! Läs den här

 

Årets favorit produkt:

CocoKinds Chorophyll mask. Grönt är skönt sägs det, och den ansiktsmasken är just det. Bara rena ingredienser och man kan ha på den hur länge som helst utan att den fräter sönder ansiktet, som det ibland känns med andra. 10/10 veganer får den.

 

 

Årets favorit låt:

Enligt min spotify top songs 2018 - har jag lyssnat mest på Ted Gärdestad. Kollade på filmen om honom i somras, och spelade sönder För Kärlekens Skull efter det. Så otroligt fin låt! 

 

Årets lärdom:

Too much topsing can actually almost kill you. Alltså skulle vilja säga att jag har slutat köpa örontopsar pga. miljön - men sanningen är den att jag MÅSTE sluta använda dem pga. överanvändning! En sorts stresshantering I guess. Tops-ocd. Haha. Anyway, har inga topsar hemma utan använder bara örondroppar och spray. Ibland kan jag sneakysti sno en från Eriks badrum. Men lär mig av mina ömma öron att det inte är en bra idé.

 

Årets resmål:

Budapest i maj med Erik, Kroatien med Lilly i augusti och alla gånger till Åland i somras. Alla resor har varit olika, fartfyllda och roliga. All cred till alla människor inblandade!

 

 

Årets personliga win:

Förutom att jag klarade av konsten av toastmastery på årets bröllop, lärt mig att chilla ner och att jag klarar av att hålla mina växter vid liv - så är nog årets personliga vinst det att jag äntligen fattat hur bra jag är på mitt jobb. 

Ingen är perfekt, och när man jobbar med människor är ingen dag den samma, speciellt med barn som har särskilda behov. Men jag har växt i min roll, och känner att jag är bra på det jag gör - försöker mitt absoluta bästa och lär mig varje dag med och av mina underbara kollegor och alla fina barn. 

Jag är definitivt på rätt bana och det känns så jävla bra. Hoppas jag får fortsätta länge till!

 

 

2019 ska bli:

Lika, om inte mer awesome. Lite lugnare, lite sparsammare..men också:

  • Hälsosammare.

Nu måste jag skärpa mig, som man säger varje år. Men jag har varit så otroligt lat under december (hela hösten..) att det är ingen ordning! Mer hälsosamma vanor, mer motion och dricka mera vatten. Hur svårt kan de va? Jag vet hur man gör. Måste bara sluta vara LAT. 

  • Spännande.

Äääh, har så mycket spännande på g! Vi ska börja leta gemensam lägenhet (!!!!) och köpa gemensamma saker. Kanske boka någon kort resa.. Och det största är nog att jag, marre, mormor och nästan halva släkten fyller för fan jämnt! Dessutom är det bröllopssommar, Backstreet Boys & annat skoj till på det! 2019 blir nog awesome. 

  • Kärleksfullt

Ska spendera mycket tid med människor jag älskar. Det är ju det som ger lifvet mening för mig. Mina människor <3 

  • Intressant

För hur mycket gott man än önskar för ett nytt år, kan man verkligen inte veta vad som komma skall. Bara att hoppas på det bästa, och ta emot alla överraskningar med öppna armar och ett jävlar anamma. 


 

Lovar att 2019 ska blir ett fint blogg år också. 

 

 

KRAM!

Sofia
Kommentarer (2)
Oh, vad spännande och roligt med jakt på en gemensam lägenhet ♡ hoppas ni hittat ngn fin! Samt TACK till dig för att du orkar blogga och inspirera även på instagram.
Marika29.12.18 kl. 10:10
Tack tack tack! <3 Gott nytt år!!
01.01.19 17:58
Hittar *
Marika29.12.18 kl. 10:10

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com

 


 

 

 

 

Senaste kommentarer