HOW TO MAKE A CHRISTMAS MOVIE

10.12.2018 kl. 19:24

Det nalkas jul - och till julens müsigheter hör ju filmer till. Julfilmer. Aah. Romantik, drömmar, överdrivenhet och oftast en eller flera smöriga kyssar. Skulle inte vara svårt att skriva ett eget manus...

Inte mycket som behövs för att koka ihop ett sådant recept! 

 

 

Man behöver dessa ingredienser:

  • en 25 årig kvinna som känner sig borttappad och vill göra något mer med sitt liv. Eventuellt är hon en prinsessa från en land som verkligen inte finns - som typ Aldovia, Montesori eller Långtbortistan eller arbetar med marknadsföring/fotografi/journalism..eller är en bagare.

 

  • en lite by någonstans i USA. Typ döpt efter ett berg som är snöigt eller ett vattenfall. Alla invånare känner alla och är troligen familj på en eller annan vänster.

 

  • en man - troligen matti meikäläinen som bara är för snäll för sitt eget bästa, eller en prins i ett land vi aldrig hört talas om med tydliga mommy issues. 

 

  • kanske en expojkvän som allt som oftast är ett asshole.

 

  • någon goer äldre farbror som gör en glad eller ett barn som är allmänt söt.

 

Story ungefär:

Kvinnan känner sig lost och vill göra något mer med sitt liv. Hon gör något drastiskt för sitt jobb och tappar bort sig på ett nytt ställe. Träffar en man, men bara hastigt en sväng, och det börjar inte bra. Troligen fick kvinnan på nerverna. De kommer att ses igen (men de vet inte om det än). 

Hon får ett viktigt uppdrag och/eller en stor dröm, troligen av någon som känner den mystiske mannen hon har på nervena med. Plötsligt försöker någon nära till honom som inte vill väl, sätta käppar i hjulet för kvinnans heroiska upprag och/eller dröm. (troligen en avundsjuk familjemedlem eller ett ex)

Hon överkommer alla hinder med hjälp av denna man som plöstligt dyker upp igen. Alla i staden älskar henne och även denna man (detta händer inom tre till fem dagar). För det hon saknade i sitt liv var ju KÄRLEK. 

De gifter sig och där va de. Ajo, det är också jul. 

The End. 

 


 

Alltså jag älskar nog julfilmer. Jag kollar säkert 10 stycken varje år. Love Actually är en traditionsfilm och den ser jag varje år med Trine. 

Jag har i år sett 5 på Netflix. Den sämsta hittils var Christmans wedding planner. Alltså är fortfarande i chock. Such a weird story!

Min favorit var nog Once upon a Holiday. Inte var den jätte bra, men kvinnan i huvudrollen var den enda i alla filmer jag sett i genren, som jag inte fick på nerverna på. Plus att storyn va söt. En prinsessa som inte orkar med sitt fullspäckade schema. Rymmer en dag. Träffar en snickare. Blablabla.. Happy ending hemma i hennes lilla påhittade land!

Alltså inte är de dramatiska mästerverk, men de får en att feel good och mysa lite. Det är ju verkligen inte verklighet, vilket är bra, för ibland vill man åka bort ett tag. Man vaknar alltid upp och luktar på verklighetsrosorna när paret i filmen oftast älskar varandra efter typ en dag och gifter sig. Sku vilja se hur livet ser ut efter bröllopet, när de börjar lära känna varandra och inser att oh, han är en sån som klappar i flyget. Eller nåt. 

Men julfilmer hör julen till och jag ska nog se minst tre i veckan. Är super tacksam för allas julfimrecensioner som ploppar upp på de flesta bloggar!

 

Tipsa gärna i kommentarsfältet!

 

CHEERZ!

 

 

julen 2017 hemma hos mamma <3

 

sofia
Kommentarer (3)
Ja den såg jag oxå, Christmans wedding planner. Och tyckte oxå att storyn var lite mysko och fick inte riktigt julfiilis av den.
Marika 10.12.18 kl. 20:39
På den här listan:
https://letterboxd.com/valdesbian/list/christmas-movie-posters-with-white-heterosexual/
Finns säkert tillräckligt med julfilmer för resten av livet.
Shinan10.12.18 kl. 22:39
hahahahah vilket roligt inlägg - vågar knappt ge tips efter att ha läst eftersom alla passar så bra ihop med din beskrivning :D :D Men här hittar du några jag sett på sistone:

http://danielasdagbok.com/2018/december/julfilm-x-4.html
Danielas Dagbok16.12.18 kl. 19:45
HAhha, tack :D
22.12.18 11:51

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com

 


 

 

 

 

Senaste kommentarer